Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kettős győzelemmel jutott tovább a Manchester City a Köbenhavn ellen – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Manchester City kétgólos előny tudatában várta a visszavágót a Köbenhavn ellenében.

(Photo by Crystal Pix/MB Media/Getty Images)

A manchesteriek kissé tartalékosan álltak fel, Pep Guardiola ugyanis részben már a nagyon fontos hétvégi Liverpool elleni bajnokira készült. Azonban a félig felforgatott csapattal is nagyon bekezdtek az angolok. A vezetést már az 5. percben megszerezték, Julián Álvarez szögletére Manuel Akanji érkezett lendületből és védhetetlenül fejelt a kapuba. A második találat sem váratott sokáig magára, Álvarez kapott egy labdát, majd a kapura tekert a 16-os sarkáról, amelyet úgy nézett ki, hogy Grabara kapus hárítani fog, de a hálóőr a saját kapujába ütötte a labdát. A 29. percben viszont sikerült szépítenie a Köbenhavnnak, Elyounoussi indult meg a bal oldalon, majd egy Oskarsonnal való remek kényszerítőzést követően 13 méterről a bal alsóba lőtt a norvég szélső. A bekapott gól ellenére sem erőltette meg magát túlságosan a Manchester City, azonban így is sikerült meglőni a harmadik találatot, Rodri indította Haalandot, aki két védő gyűrűjében is áttudta venni a labdát, majd helyet csinált magának és remekül lőtt a rövid alsóba.

A második játékrészben az angolok célja az volt, hogy minél kevesebbet fáradjanak a hétvégi meccsig, ennek következtében szépen lecsorgott a 45 perc. A második félidőben a Manchester Citynek kaput eltaláló lövése sem volt, míg a vendégeken is csak apróbb lehetőségeik alakultak ki, így végül simán, 6-2-es összesítéssel jutott tovább a Pep Guardiola vezette csapat.

Manchester City – Köbenhavn 3-1 (3-1) Össz.: 6-2
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester), Vezette: E. Eskas (norvég)
Gólszerzők: Akanji (5.), Álvarez (9.), Haaland (45+3.) ill. Elyounoussi (29.)
Sárga lap:ill. Cornelius (84.), Mattsson (90.)
Kiállítás:ill.

Manchester City: Ederson – Lewis, Akanji, Dias (Stones 68.), Gvardiol – Rodri (S. Gómez 46.), Kovacic – Nunes (Hamilton 74.), Álvarez, Bobb, Haaland (Wright 88.). Vezetőedző: Pep Guardiol

Köbenhavn: Grabara – Ankersen, Jelert (Meling 78.), Vavro, McKenna, Diks – Froholdt (Mattsoon 58.), Oskarsson (Cornelius 68.), Clem (Höjlund 68.) – Achouri (Bardghji 58.), Elyounoussi. Vezetőedző: Jacob Neestrup

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

03.05. Kedd:
Bayern München – Lazio 3-0 (Össz.: 3-1)
Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (Össz.: 1-4)

03.06. Szerda:
Manchester City – FC Köbenhavn 3-1 (Össz.: 6-2)
Real Madrid – RB Leipzig 1-1 (Össz.: 2-1)

03.12. Kedd:
21:00 Arsenal – FC Porto (Össz.: 0-1)
21:00 Barcelona – Napoli (Össz.: 1-1)

03.13. Szerda:
21:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven (Össz.: 1-1)
21:00 Atlético Madrid – Inter (Össz.: 0-1)