Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Orbán gólja kevés volt, nagy nehézségek árán megőrizte egygólos előnyét a Real Madrid! – videóval

Tovább folytatódtak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős szakaszának visszavágói, ahol a Real Madrid hazai pályán szerette volna kiharcolni a továbbjutást az RB Leipzig ellen úgy, hogy a madridiak egygólos előnyből várhatták ezt a mérkőzést.

(Photo by Alberto Gardin/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Jól kezdte a mérkőzést a Leipzig együttese, amely a félidő első felében többször is meg tudta futni a Real védelmét. A támadások építésében elsősorban Olmo jeleskedett, a kontrák pedig rendre Opendára jöttek ki. A belga támadó először a 13. percben lőhetett ígéretes helyzetből, de a próbálkozása nem sikerült túl jól, így az elkerülte a kaput. Nem sokkal később viszont már egy jóval nagyobb lehetőség adódott Openda előtt, a lövése azonban kevéssel elkerülte a hosszú alsót. A félidő második felében a Real már jobban limitálni tudta a vendégek elfutásait és sokat birtokolták a labdát, de a hazaiak nem tudtak említésre méltó helyzetet kidolgozni, Gulácsi szempontjából szinte teendő nélkül telt el az első 45 perc. A szünet előtt nem sokkal még két ígéretes Leipzig helyzet alakult ki: előbb Simons 16 méterről a hosszú felsőbe próbálta meg eltekerni a labdát, Lunin azonban hárítani tudott. Az ezt követő szögletnél aztán Openda elé került a játékszer, aki 14 méterről a levétel után kapásból a kapura bombázott, de kevéssel a rövid sarok mellé lőtt, így összességében a Real örülhetett, hogy nem született gól az első félidőben.

A második játékrész már jóval feszültebb hangulatban telt, a két csapat sokáig inkább a másik aprításával volt elfoglalva, mintsem a helyzetek kialakításával. A félidő közepén aztán felpörögtek az események, a 65. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Real! Ekkor egy támadás végén Bellingham találta meg kiválóan Viníciust, aki 14 méterről védhetetlenül a jobb sarokba lőtt, 1-0! Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, a 68. minutumban ugyanis Raum beadása után Orbán fejelte a labdát a hosszú sarokba, 1-1! A 82. percben ismét Orbán tudott veszélyeztetni, aki ezúttal egy szöglet után nyerte meg a fejpárbaját, a próbálkozása azonban elkerülte Lunin kapuját. A 92. percben aztán Olmo járt nagyon közel a gólszerzéshez, miután egy lágy emeléssel próbálta meg bevenni a kaput, de a labda a felsőléc tetején csattant, így a Real végül 2:1-es összesítéssel bejutott a legjobb 8 közé.

Real Madrid – RB Leipzig 1-1 (0-0) Össz.: 2-1
Helyszín:
Estadio Santiago Bernabéu Vezette: D. Massa
Gólszerzők:
Vinícius (65.) ill. Orbán (68.)
Sárga lapok: Vinícius (54.), Tchouameni (73.), Kroos (75.) ill. Schlager (20.), Raum (50.), Orbán (71.)
Kiállítás:ill.-

Real Madrid: Lunin – Mendy, Nacho, Rüdiger, Carvajal – Camavinga (Rodrygo 46.), Kroos (Modric 78.), Tchouameni, Valverde – Bellingham (Joselu 85.) – Vinícius Vezetőedző: Carlo Ancelotti

RB Leipzig: Gulácsi – Henrichs, Lukeba, Orbán, Raum – Olmo, Haidara (Kampl 90.), Schlager (Elmas 85.), Simons – Sesko (Baumgartner 85.), Openda (Poulsen 77.) Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés összefoglalója:

A nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei és további programja:

03.05. Kedd:
Bayern München – Lazio 3-0 (Össz.: 3-1)
Real Sociedad – Paris Saint-Germain 1-2 (Össz.: 1-4)

03.06. Szerda:
Manchester City – FC Köbenhavn 3-1 (Össz.: 6-2)
Real Madrid – RB Leipzig 1-1 (Össz.: 2-1)

03.12. Kedd:
21:00 Arsenal – FC Porto (Össz.: 0-1)
21:00 Barcelona – Napoli (Össz.: 1-1)

03.13. Szerda:
21:00 Borussia Dortmund – PSV Eindhoven (Össz.: 1-1)
21:00 Atlético Madrid – Inter (Össz.: 0-1)