Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megműtötték az olasz csapat emblematikus figuráját

Ahogyan arról beszámoltunk, súlyos sérülése miatt idő előtt befejeződött a Sassuolo legjobbjának idénye…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) a kiesés ellen küzdő Sassuolo megerősítette, hogy a csapat legjobb játékosa, Domenico Berardi a bolognai Toniolo klinikán a keddi napon átesett egy achilles-műtéten, amely következtében hónapokig harcképtelen lesz.

A 29 éves szélső éppen az elmúlt hétvégén tért vissza egy kisebb térdsérülésből, azonban a Hellas Verona elleni találkozón súlyos sérülést szenvedett, amely miatt műtétre kényszerült. Klubja már korábban megerősítette, hogy Berardi rehabilitációja hosszabb időt vesz igénybe, így a 2023-2024-es szezonban már nem léphet pályára és a nyári Európa-bajnokságon sem szerepelhet.

Berardi gyakorlatilag az egész pályafutása során a Sassuolót erősítette, 2010 óta áll a klub alkalmazásában, bár menet közben 2013 és 2015 között a Juventus birtokolta a tulajdonjogait, soha nem lépett pályára a torinói együttesben. A kiváló szélső 370 mérkőzésen 142 gólt szerzett a csapat színeiben, ám mivel a Neroverdi egyre reménytelenebb harcot folytat a bennmaradásért, könnyen lehet, hogy nyáron távozni fog a csapattól és többet már nem is játszik náluk. Berardit az elmúlt években több olasz nagy csapat is megkörnyékezte, mindeddig azonban hűséges volt a Sassuolóhoz, ám a másodosztályú kiesés esetén már korántsem biztos, hogy maradni fog.

A Sassuolo a közelmúltban edzőt váltott, az Alessio Dionisit váltó Davide Ballardinival azonban a múlt hétvégén 1-0-ra elvesztették a Hellas Verona elleni kiesési rangadót, így maradtak a vonal alatt.

A Sassuolo a 2013-as történelmi feljutása óta folyamatosan a Serie A-ban szerepelt, a tizenegyedik élvonalbeli szezonjában azonban komoly gondokkal küzd.