Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A válogatott kapus elárulta a Paks sikereinek titkát

A Paks rutinos kapusa a közmédiának beszélt a magyar bajnokságot (OTP Bank Liga) vezető csapat erősségeiről…

A Paks magyar válogatott kapusa, Szappanos Péter az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy csapata a bennmaradást tűzte ki célul a szezont megelőzően, de most már magasabb célokért küzdenek, ám továbbra sem gondolja úgy, hogy a Ferencvárossal kéne versenyezniük:

“Elején, mint minden más együttes a Ferencvároson kívül, teljesen reális célként a bennmaradást tűztük ki. Most már lehet célunk a dobogó, de még sok meccset le kell játszani, hogy ez sikerüljön. Nem az FTC-t kell figyelni, nem is tesszük, hanem a többi közvetlen riválist…”

“Kerek egész a Paks az elsőtől az utolsó emberig. Haraszti Zsolt ügyvezetőnek óriási szerepe van abban, ahogy kiválogatta a játékosokat. Megfelelő a szakmai stáb, amely nem helyez nyomást a játékosokra, éppen ezért nincsenek érzelmi kilengések, nincs temetői vagy esküvői hangulat egy-egy vereség vagy győzelem után” – mondta el a Paks sikereiről.

“Nagyon jó közösséget alkotunk, amelybe könnyű beilleszkedni. Az plusz, hogy mindenki magyar, így közös nyelvet beszélünk. A paksi futball történelmébe ez beleivódott, ez így is fog maradni, erre büszkének kell lenni” – tette hozzá a 33 éves kapus.

Szappanos a válogatott kapcsán úgy fogalmazott, cserekapusként elsődleges feladata poszttársai segítése, de hangsúlyozta, ébernek és készen kell lennie. Hozzátette, rangidősként igyekszik irányítani az edzéseken és reményei szerint benne lesz az Európa-bajnoki keretben. A válogatott mezt eddig egyszer magára öltő kapus jóslatokba nem akart bocsátkozni az Eb-t illetően, csak annyit mondott, hogy a hozzáálláson nem fog múlni semmi.