Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Schäfert kiállították, az Union Berlin kikapott a Stuttgart otthonában! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának nyitó mérkőzésén a 3. helyezett VfB Stuttgart a 14. Union Berlint látta vendégül.

(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)

Igyekezett ráerőltetni akaratát a Stuttgart a vendégekre, de a helyzetek inkább az Union előtt adódtak. A 3. percben Vertessen tudta kihasználni 2 védő bizonytalanságát a tizenhatoson belül, és megszerezte a labdát, de a lövése végül nem talált kaput. A 16. minutumban aztán Nübel adta el a labdát, így Schäfer előtt adódott nagy lehetőség, a büntetőterületen belülről leadott lövését azonban nagy bravúrral védte a hazaiak kapusa. A 19. percben aztán megbüntette a kihagyott lehetőségeket a Stuttgart! Karazor adott kiváló labdát a két védő közül kiugró Guirassynak, aki higgadtan értékesítette a helyzetét, és a jobb kapufa segítségével a hálóba juttatta a labdát, 1-0! A játékrész második felében is inkább a Stuttgart akarata érvényesült, de a következő nagy lehetőségre a hosszabbításig kellett várni. Ekkor Vagnoman duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét egy ígéretes helyzetből eleresztett lövéssel, Rönnow azonban hárítani tudott.

A második játékrészt nagyon aktívan kezdte az Union, és több apróbb elhetőségük is adódott, de Nübel minden esetben a helyén volt és hárítani tudott. Az első komoly stuttgarti lehetőség az 53. percben alakult ki, amikor Führich célba vette a hosszú alsót, Rönnow azonban egy szép vetődéssel védeni tudott. A 65. percben viszont ezt a párharcot már Führich nyerte, aki a tizenhatoson belül ezúttal védhetetlenül a hosszú felsőbe vágta a labdát, 2-0! A 69. minutumban aztán még nehezebb helyzetbe került az Union, Schäfert ugyanis kiállította a játékvezető a Vagnoman elleni belépőjét követően. A 81. percben Vagnoman küldött kapura egy kellemetlenül pattogó lövést, Rönnow azonban leért a bal alsóba tartó labdára, így nem nőtt még tovább a különbség a felek között. Az utolsó percek már jelentősebb esemény nélkül leperegtek, így a Stuttgart egy magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott az Union ellen, szépen megünnepelve ezzel Sebastian Hoeness szerződéshosszabbítását.

VfB Stuttgart – Union Berlin 2-0 (1-0)
Helyszín:
MHPArena Vezette: R. Schröder
Gólszerzők:
Guirassy (19.), Führich (65.) ill.-
Sárga lapok: Vagnoman (84.) ill. Khedira (39.), Tousart (77.)
Kiállítás:ill. Schäfer (69.)

VfB Stuttgart: Nübel – Mittelstadt, Ito, Rouault (Anton 46.), Stenzel (Leweling 60.) – Stiller (Dahoud 82.), Karazor – Führich (Jeong 82.), Millot (Undav 60.), Vagnoman – Guirassy Vezetőedző: Sebastian Hoeness

Union Berlin: Rönnow – Doekhi, Vogt, Leite (Roussillon 82.) – Juranovic, Tousart, Khedira (Kral 66.), Schäfer, Gosens (Bedia 82.) – Volland (Aaronson 72.), Vertessen (Hollerbach 66.) Vezetőedző: Nenad Bjelica

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
VfB Stuttgart – Union Berlin 2-0

Szombat:
15:30 Augsburg – Heidenheim
15:30 Bayern München – Mainz (Tv: Aréna 4)
15:30 B. Mönchengladbach – Köln
15:30 RB Leipzig – Darmstadt
18:30 Werder Bremen – Borussia Dortmund (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 VfL Bochum – Freiburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Eintracht Frankfurt – Hoffenheim (Tv: Aréna 4)
19:30 Bayer Leverkusen – Wolfsburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore