Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elutasították a doppingvétségen ért világbajnok támadó fellebbezését

Tavaly októberben az olasz élvonalbeli Monza játékosa egy korábbi pozitív doppingtesztje miatt kétéves eltiltásban részesült…

(Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images)

A Monza vezetőedzője, Raffaele Palladino a legutóbbi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Alejandro “Papu” Gómez kétéves doppingvétség miatti fellebbezését az illetékes szervek elutasították.

A most 36 éves argentin karmester még 2022 novemberben a Sevilla játékosaként adta a kérdéses mintát egy edzés utáni ellenőrzésen, melyben a tiltott terbutalin nevű szert mutatták ki. Gómez azzal védekezett, hogy rosszulléte miatt az egyik gyermeke légúti megbetegedésre szedett gyógyszeréből vett be.

Gómez tavaly nyáron bontott szerződést a Sevillával, majd visszatért Olaszországba és a Monza szolgálatába szegődött, melynél két meccsen pályára is lépett ősszel, mielőtt múlt októberben nyilvánosságra került volna a doppingesete és életbe lépett volna az eltiltása.

Amennyiben Gómez büntetését nem csökkentik, a rutinos labdarúgó minden bizonnyal kénytelen lesz befejezni a profi pályafutását.