Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Harry Kane három, a Bayern München nyolc gólig jutott a Mainz ellen! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombati játéknapján a Bayern München a kiesés ellen küzdő Mainzot látta vendégül.

(Photo by Daniel Kopatsch/Getty Images)

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Bayern München gárdája, amely igen korán, még az első negyedóra végén meg tudta szerezni a vezetést. A 13. percben ugyanis egy Mainz szöglet után indított ellentámadást a bajor sztárcsapat, aminek a végén Musiala középre passzolt labdáját Kane tette közelről a hálóba, 1-0! Mindössze 7 perc telt el és máris újabb gólt ünnepelhetett Tuchel csapata. Egy szabálytalanság után Kimmich ívelte be gyorsan középre a labdát, amit Kane a jobb kapufára fejelt, a kipattanóra viszont Goretzka ért oda elsőként, ő pedig a bal kapufa segítségével a hálóba juttatta a játékszert, 2-0! A 31. percben aztán közelebb zárkózott a Mainz, egy legurított szabadrúgást ugyanis Amiri zúdított hatalmas erővel Neuer hálójába, 2-1! A szünet előtti percekben aztán ismét felerősödött a Bayern nyomása, és végül még a ráadás utolsó pillanatiban sikerült is visszaállítaniuk a kétgólos különbséget. Ekkor Kane kapott kiváló labdát Goretzkától a büntetőterületen belül, majd higgadtan elpasszolta a labdát Zentner mellett, 3-1!

A második játékrész elején aztán rögtön tovább növelte a különbséget a Bayern! A 47. percben Musiala szolgálta ki a büntetőterületen belül Müllert, akinek közelről csak a kapuba kellett pofoznia a labdát, 4-1! Az 55. minutumban Gruda révén majdnem újabb gólt ünnepelhetett a Mainz, a támadó lövése azonban centikkel elkerülte a jobb felső sarkot. A 61. percben aztán ismét a Bayern volt eredményes! Harry Kane adott kiváló labdát Musialának, aki a védője kicselezése után kilőtte a hosszú alsót, 5-1! Mindössze 5 perc telt el, és újabb gólt szerzett a hazai gárda: ekkor Goretzka beadását Gnabry háttal a kapunak sarkallta a hálóba, 6-1! De még ekkor sem volt vége a gólzápornak: a 71. percben Dier fejesét hatalmas bravúrral védte Zentner, de a kipattanót Harry Kane fejelte közelről a hálóba, 7-1! Már-már úgy tűnt, hogx a Mainz “megússza” 7 kapott góllal ezt a müncheni kiruccanást, de a 92. percben még Kimmich beadására érkezett tökéletesen középen Goretzka, és közelről a hálóba fejelt, beállítva ezzel a 8:1-es végeredményt!

Bayern München – Mainz 8-1 (3-1)
Helyszín:
Allianz Arena Vezette: P. Ittrich
Gólszerzők:
Kane (13., 45+7., 71.), Goretzka (20., 90+2.), Müller (47.), Musiala (61.), Gnabry (66.) ill. Amiri (31.)
Sárga lapok: Laimer (5.) ill. Widmer (84.)
Kiállítás:ill.-

Bayern München: Neuer – Davies (Guerreiro 18.), de Ligt, Dier (Kim 75.), Kimmich – Laimer, Goretzka – Musiala (Zaragoza 75.), Müller (Tel 62.), Sané (Gnabry 62.) – Kane Vezetőedző: Thomas Tuchel

Mainz: Zentner – van den Berg, Guilavogui (Fernandes 35.), Caci – Widmer, Krauss (Da Costa 76.), Amiri, Mwene – Gruda (Hanche-Olsen 76.), Lee (Richter 66.) – Burkardt (Ajorque 66.) Vezetőedző: Bo Henriksen

A mérkőzés összefoglalója:

A 25. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
VfB Stuttgart – Union Berlin 2-0

Szombat:
Augsburg – Heidenheim 1-0
Bayern München – Mainz 8-1
B. Mönchengladbach – Köln 3-3
RB Leipzig – Darmstadt 2-0
18:30 Werder Bremen – Borussia Dortmund (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 VfL Bochum – Freiburg (Tv: Aréna 4)
17:30 Eintracht Frankfurt – Hoffenheim (Tv: Aréna 4)
19:30 Bayer Leverkusen – Wolfsburg (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore