Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a torna után is Nagelsmann maradhat a német kapitány

A német válogatott bizakodva várja a hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságot…

(Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

A német labdarúgó-szövetség (DFB) ügyvezető igazgatója, Andreas Rettig meglátása szerint elképzelhető, hogy az egyelőre az Európa-bajnokság végéig megbízott Julian Nagelsmann a torna után is maradjon a szövetségi kapitányi poszton:

“Egy sikeres edzőt nem küldesz el. Nem tartozom azok közé, akik helyezéseket határoznak meg. Az a lényeg, hogy a szíveket nyerjük meg. Ez nem lenne rossz.”

Az ügyvezető igazgató azt is megerősítette, hogy a Liverpooltól nyáron távozó Jürgen Klopppot nem tervezik kinevezni a válogatottnál: “Tiszteljük, amit ő és a szakmai stábja mondott. Szünetet akar tartani, ezért nem volt téma, hogy kapcsolatba lépünk-e vele. Magának írt elő pihenést.”

A német válogatott tavaly mindössze hármat nyert meg 11 mérkőzéséből, ennek nyomán a közvélekedés szerint a hazai Eb-n is elbukhat. A németek az előző két világbajnokságon a csoportkörben búcsúztak, a 2021-ben – részben Budapesten – rendezett Európa-bajnokságon pedig a nyolcaddöntőig jutottak.

A házigazdák együttese június 14-én Münchenben nyitja az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottal találkozik, június 23-án pedig Frankfurtban Svájc lesz az ellenfele.

A 24 csapatos torna július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a 16 közé.