Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga 1: drámai végjátékban jutott be a Sepsi a felsőházi rájátszásba – videóval

A román bajnokság (Liga 1) alapszakaszának utolsó, 30. fordulójában a Sepsi OSK a Petrolul vendégeként lépett pályára…

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

A Sepsi OSK izgalmas körülmények közt harcolt ki 2-1-es sikert a Petrolul otthonában, mellyel biztosította helyét a bajnokság felsőházi rájátszásában. Az első negyedóra végéhez közeledve a vendégek Florin Stefan találatával szereztek vezetést, aki egy lecsorgó labdát lőtt a hosszú sarokba a tizenhatoson belülről. A hazaiak előtt ugyan adódtak egyenlítési lehetőségek, a Sepsi biztosan tartotta az egygólos vezetését az első félidő végén. A szünet után a Petrolul tovább veszélyeztetett, a vendégek kapujában Moldovan nagy védéseire volt szükség az 1-0-s vezetés megőrzéséhez. A 87. percben a hazaiak kiegyenlíttek, egy lendületes ellentámadás végén Albin Berisha közelről pöccintette be a játékszert a hálóba.A döntetlen azt jelentette volna, hogy Bernd Storck együttese nem jut be az első hat közé, így a hajrá ismét a Sepsi számára lett sürgősebb. A 92. percben a vendégek újból eredményesek voltak, a horvát Gabriel Debeljuh a tizenhatoson belülről volt eredményes, mellyel sikerült begyűjteni a létfontosságú három pontot.

A Sepsi ezzel a győzelemmel az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, és a rájátszásban az első hat helyért folytathatja szereplését.

A háromszéki együttes magyar játékosai közül Varga Kevin kezdőként 70 percet töltött a pályán, Kecskés Ákost a hajrában cserélték be, míg Varga Roland nem lépett pályára.

Petrolul – Sepsi OSK 1-2 (0-1)
Gólszerzők: A. Berisha (87.), ill. Stefan (15.), Debeljuh (90+2.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore