Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hajrában szerzett Havertz góllal nyert az Arsenal és átvette a vezetést a bajnokságban – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 28. fordulójának szombati játéknapjának zárómérkőzésén az Arsenal a Brentford elleni győzelmével beelőzte a Liverpoolt és a Manchester Cityt.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

A vezetést az Arsenal szerezte meg a 19. percben, Ben White kapott egy labdát, amelyet egy átvételt követően a kapu elé tekert, a lendületből érkező Declan Rice pedig 8 méterről a jobb alsóba bólintott. Ezt követően kisebb lehetőségek alakultak ki és már úgy tűnt, hogy egygólos előnnyel mehet szünetre a hazai együttes, azonban egy hátratett labdával sokat várt Ramsdale, és a bevetődő Wissáról a kapuba pattant a labda.

A második játékrész elején a Brentford kis híján magához ragadta a vezetést, de Ivan Toney lövését Aaron Ramsdale hárítani tudta. Ezt követően az Ágyúsok mindent megtettek a vezető találatért, ami végül össze is jött. A 86. percben Ben White kiosztja a második gólpasszát is a mérkőzésen, jobb oldalról ívelt az ötösre egy labdát, amire Kai Havertz érkezett a legjobb ütemben és bólintotta a kapuba. Az Arsenal a német támadó találatának köszönhetően begyűjtötte mind a három pontot és átvette a vezetést a tabellán.

Arsenal – Brentford 2-1 (1-1)
Helyszín: Emirates Stadion (London), Vezette: R. Jones
Gólszerzők: D. Rice (19.), Havertz (86.) ill. Y. Wissa (45+4.)
Sárga lap: Gabriel (10.), Havertz (45+2.) ill. Onyeka (4.), Zanka (21.), Y. Wissa (72.), Collins (90+9.)
Kiállítás: ill.

Arsenal: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Zinchenko 79.) – Ödegaard (Partey 90+5.), Rice, Jorginho (Gabriel Jesus 70.) – Saka, Trossard (R. Nelson 79.), Havertz. Vezetőedző: Mikel Arteta

Brentford: Flekken – Zanka (Damsgaard 90+1.), Ajer, Collins – Roerslev, Onyeka (Yarmolyuk 78.), Nörgaard (Jensen 45+4.), Janelt (Ghoddos 90+1.), Lewis-Potter – Toney, Wissa (Maupay 78.). Vezetőedző: Thomas Frank

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 28. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Szombat:
Manchester United – Everton 2-0
Bournemouth – Sheffield United 0-2
Crystal Palace – Luton 1-0
Wolves – Fulham 2-0
Arsenal – Brentford 2-1

Vasárnap:
14:00 Aston Villa – Tottenham (Tv: Spíler1)
15:00 Brighton – Nottingham
15:00 West Ham – Burnley
16:45 Liverpool – Manchester City (Tv: Spíler1)

Hétfő:
21:00 Chelsea – Newcastle (Tv: Match4)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore