Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

E-Sport Eb: megvan ki képviselheti Magyarországot a tornán

A nyári Európa-bajnoksággal párhuzamosan az UEFA az e-sportolók részére is megrendezi a kontinensviadalt…

A magyarországi selejtezőkör végén eldőlt, hogy Borkai Ádám harcolta ki, hogy képviselhesse a magyar válogatott színeit az idei eEURO2024 elnevezésű tornán.

Az idei eEURO lebonyolítása eltér az előző sorozatokétól, ezúttal nem több fős csapatok képviselik az egyes országokat, hanem egyetlen játékos, mivel ettől az évtől 1v1-es rendszerben küzdenek meg egymással a játékosok – idén az EA SPORTS FC™ 24 játékban.

A magyarországi selejtezőkörben a hazai e-sportszcénában jól ismert, korábban az NB I-ben és az utánpótlás-válogatottban is szereplő egykori profi labdarúgó, Borkai Ádám harcolta ki a jogot arra, hogy részt vegyen az európai selejtezőkörben, és kiharcolhassa a nyolc játékos részvételével sorra kerülő nyári Eb-döntőben való szereplés jogát.

Borkai március 16-17-én játszik a csoportkörben hat másik ország legjobb e-sportolója ellen, és csak a hétfős csoport első helyezettje jut ki a nyári döntőbe.

“Közel öt éve játszom versenyszerűen az EA SPORT játékával, az elmúlt években is értem el kisebb-nagyobb sikereket, például sikerült bekerülnöm a világranglista legjobb 100 játékosa közé ia. A mostani eEURO kiváló lehetőség arra, hogy magasabb szintre léphessek, egy kiugró eredménnyel akár egy nagy célomhoz, a külföldi szerződéshez is közelebb kerülhetnék. Ennek megfelelően készülök az UEFA versenyének következő szakaszára, naponta nyolc-tíz órát gyakorlok a márciusi mérkőzések előtt, és nagy hangsúlyt fektetek a mentális felkészülésre is. A verseny jelenlegi szakaszában, amikor már a versenyre nevezett országok legjobbjai játszanak egymással, bármi megtörténhet: hasonló tudású játékosok szerepelnek egymás ellen, és végül a mentálisan legerősebb versenyzők maradnak majd talpon, akik folyamatosan magas koncentráció mellett képesek lejátszani a mérkőzéseiket” – mondta el Borkai az mlsz.hu oldalnak.