Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: tovább folytatódik a saarbrückeni csoda, a harmadosztályú csapat bejutott az elődöntőbe! – videóval

Ma pótolták be a zord időjárási körülmények miatt bő egy hónapja elhalasztott Saarbrücken – Borussia Mönchengladbach összecsapást, mely a Német Kupában az elődöntőbe jutásról volt hivatott dönteni.

(Photo by Andreas Schlichter/Getty Images)

Papíron egyértelmű esélyese volt ennek az összecsapásnak a Mönchengladbach gárdája, de nem szabad elfelejteni, hogy a Saarbrücken búcsúztatta a sorozatot legtöbbször megnyerő Bayern Münchent, majd egy körrel később a tavalyi döntős Eintracht Frankfurt csapatát is. A mérkőzést nagyon aktívan kezdték a hazaiak, de a 8. percben megszerezte a vezetést a Gladbach. Egy gyorsan végigvitt ellentámadás végén Honorat tette középre a labdát, amit Hack tudott értékesíteni, 0-1! Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, a 11. percben ugyanis egy támadás végén egy védőről Naifi elé került a labda, aki 18 méterről védhetetlenül a bal sarokba vágta a labdát, 1-1! A 18. minutumban majdnem ismét megszerezte a vezetést a Gladbach, ekkor először Schreiber védett egy lövést majd a kipattanónál Boeder a gólvonalról vágta ki Honorat lövését. A 21. percben megint Honorat volt egy akció főszereplője, a beadásából pedig ismét Hack szerezhetett volna gólt, a támadó azonban ezúttal ígéretes helyzetből a léc fölé vágta a labdát. A félidő második felében már jóval kevesebb esemény történt, a Gladbach irányított a játékot, de főként mezőnyharc zajlott, igazán nagy lehetőséget egyik fél sem tudott kialakítani.

A második játékrész elején is próbálkozott becsülettel a szakadó esőben a Gladbach, a lövéseiket azonban rendre blokkolni tudták a hazai védők. A legnagyobb helyzet a 60. percben alakult ki, amikor Hack lőhetett a tizenhatosról, a próbálkozása azonban kevéssel a kapu föké szállt. Ezt követően viszont ismét állóháború alakult ki az egyre jobban felázó pályán. A hazaiak szinte a félpályán is alig tudtak átjönni, míg a Gladbach az esetek többségében jó 40 méterre a Saarbrücken kapujától járatta a labdát. Már-már úgy nézett ki, hogy következik a hosszabbítás a találkozón, de a 4 perces ráadás 3. percében a Saarbrücken megszerezte a vezetést! Egy szépen lejátszott ellentámadás végén Sánchez beadására Brünker érkezett a hosszún, és bevette a kaput, 2-1! Ezt követően a Gladbach már nem tudott egyenlíteni, így a Saarbrücken bejutott az elődöntőbe, ahol a másodosztályú Kaiserslauternnel fognak megmérkőzni a fináléba jutásért!

Saarbrücken (III.) – B. Mönchengladbach 2-1 (1-1)
Helyszín:
Ludwigspark Stadion Vezette: R. Hartmann
Gólszerzők:
Naifi (11.), Brünker (90+3.) ill. Hack (8.)
Sárga lapok: Sontheimer (31.), Naifi (53.), Brünker (90+4.) ill. Elvedi (29.)
Kiállítás:ill.-

Saarbrücken: Schreiber – Gaus, Boeder, Zeitz, Thoelke, R. Becker (D. Becker 74.) – Rabihic (Günther-Schmidt 46.), Sontheimer (Civeja 67.), Kerber, Naifi (Di Michele Sánchez 74.) – Brünker Vezetőedző: Rüdiger Ziehl

B. Mönchegladbach: Nicolas – Elvedi (Lainer 82.), Itakura, Friedrich – Honorat, Weigl, Neuhaus, Netz (Scally 82.) – Reitz (Koné 69.), Hack (Ngoumou 69.) – Siebatcheu Vezetőedző: Gerardo Seoane

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei:

01.30. Kedd:
St. Pauli (II.) – F. Düsseldorf (II.) 2-2 b.u.: 3-4

01.31. Szerda:
Hertha Berlin (II.) – Kaiserslautern (II.) 1-3

02.06. Kedd:
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 3-2

03.12. Szerda:
Saarbrücken (III.) – B. Mönchengladbach 2-1