Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski arról beszélt, Kane megdöntheti-e a Bundesliga-gólrekordját

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona csatára, Robert Lewandowskit arról kérdezték, félti Harry Kane-től, hogy megdönti-e a Bayern Münchenben szerzett 41 gólos Bundesliga-rekordját.

 (Photo by Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images)

A Bayern München támadója, Harry Kane a bajor klub korábbi játékosának, Robert Lewandowski gólrekordjára hajt. Az angol középpályás a Bundesliga 26. fordulója után 30 góllal áll, eggyel kevesebbel, mint Lewandowski ugyanebben az időszakban elért 41 gólos szezonbeli rekordja.

Lewandowski a 2020/21-es szezonban döntötte meg Gerd Müller rekordját, amelyről sokan azt hitték, hogy ezt lehetetlen lesz még egyszer elérni. Nemsokkal a lengyel rekordja után azonban úgy tűnik, hogy Kane mégis csak megdöntheti ezt. Az angol esélyei azért is ilyen jók, mert Lewandowski sérülés miatt kihagyta a 27-30. fordulót, és összesen csak 29 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára. A Barca jelenlegi támadója is erre utalt, amikor a rekordról kérdezte a Meczyki.pl lengyel portál.

“Figyelem, hogy Harry hány gólt lő, és hogy milyen számakot hoz az adott időszakban. Én úgy gondolok erre, hogy abban a szezonban 29 meccsen 41 gólt lőttem. Ezt a számot tartom szem előtt”

– magyarázta, ismét hangsúlyozva, hogy négyhetes szünete ellenére érte el ezt a számot.

“Megdöntöttem a rekordot úgy, hogy 29 meccsen játszottam. Ha őszinte akarok lenni, így még jobban értékelem ezt az egészet. Büszke vagyok rá. 41 gól 29 mérkőzésen. Inkább ebben a kontextusban látom, és nem abban, hogy megdől-e a rekord vagy sem”

– tisztázta az ex-Bayern-játékos.

Lewandowski nincs abban a helyzetben, hogy megítélje, Harry Kane túlszárnyalhatja-e ezt a 41 gólt:

“Az a helyzet, hogy a szezon még tart, még vannak meccsek. Nem könnyű feladat, de Harry tényleg sok gólt lő”

– magyarázta a támadó.