Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ismét edzőt vált a sereghajtó – sajtóhír

Az olasz bajnokságban (Serie A) sereghajtó Salernitana már a negyedik különböző vezetőedzőt készül leültetni a kispadjára…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Football Italia riportjából kiderült, hogy a Salernitana meneszti a bő egy hónappal ezelőtt kinevezett Fabio Liveranit a kispadról, és a csapatot korábban már több ízben irányító Stefano Colantuonót nevezi ki új vezetőedzőjének.

Az olasz lapok szerint a klub vezetősége hétfőn már tájékoztatta Liveranit a kirúgásáról, a hivatalos bejelentést kedden tehetik meg. A 45 esztendős tréner a február 11-i kinevezése óta öt meccsen irányította a sereghajtót, amely ezalatt egy pontot szerzett az irányítása alatt, így ő sem tudott segíteni a csapaton.

A Salernitana 29 forduló alatt mindössze két mérkőzést nyert a bajnokságban, 14 pontjával az utolsó hleyen jelenleg 11 ponttal van lemaradva a legutolsó bennmaradó helytől. A csapatnak matematikai esélye még van a bennmaradásra, így még nem adják fel a szezont, de szinte már csak a csoda segíthet az együttesen.

A salernóiak Paulo Sousa irányításával kezdték az idényt, akit októberben Filippo Inzaghi váltott, majd februárban következett Liverani a sorban öt meccs erejéig. A kinevezés előtt álló Colantuono korábban 2017 decembere és 2018 decembere, valamint 2021 októbere és 2022 februrája között volt a csapat vezetőedzője. A 61 esztendős szakember 2022 augusztusa óta a klub akadémiai menedzsereként tevékenykedik az egyesület kötelékében.