Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is kórházban marad a Fiorentina igazgatója

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokság (Serie A) 29. fordulójában vasárnap elmaradt az Atalanta-Fiorentina mérkőzés a vendégek igazgatójának hirtelen rosszulléte miatt…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Fiorentina a hétfő délelőtti közleményében megerősítette, hogy a klub általános igazgatója, Joe Barone továbbra is a milánói San Raffaele kórház szívsebészeti intenzív osztályán tartózkodik, miután kritikus klinikai állapotban van a tegnapi szívrohamát követően.

“A létfontosságú funkciókat mesterséges mechanikai támogatási technikák támogatják. Bármilyen prognosztikai előrejelzés jelenleg nem állja meg a helyét” – olvasható a klub közleményében.

Barone felesége, Camilla úgy döntött, hogy a kórházban marad a férje mellett. Az igazgató gyermekei azonnal repülőre ültek az Egyesült Államokban, miután megtudták, mi történt az édesapjukkal, és hétfő reggel érkeztek meg Milánóba.

A Fiorentina futballistái, illetve az edzői stáb tagjai szintén bementek a kórházba, hogy ott legyenek a sportigazgató közelében, és támogassák Barone feleségét. A csapatkapitány Cristiano Biraghi mellett Nikola Milenkovics, Pietro Terracciano, Rolando Mandragora és Andrea Belotti is felkereste a kórházat.

“Megrázott a hír, kívánom a Fiorentina sportigazgatójának, hogy vészelje át ezt a nehéz pillanatot. Mielőbbi felépülést kívánok Joe Baronénak” – mondta Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke.

Néhány héttel ezelőtt, máricus 4-én volt hat éve annak, hogy a Fiorentina akkori csapatkapitánya, Davide Astori egy Udinese elleni, idegenbeli mérkőzést megelőzően szívroham következtében életét vesztette.

Az 57 éves sportvezető a “violák” irányítását 2019 novemberében átvevő Rocco Commisso klubelnök jobbkezeként tevékenykedett.