Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megtette utolsó hosszabbítási ajánlatát védőjének a Bayern München! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese megtette utolsó szerződéshosszabbítási ajánlatát Alphonso Daviesnek.

(Photo by Silas Schueller/DeFodi Images via Getty Images)

Hosszú ideje húzódik Alphonso Davies szerződéshosszabbítási ügye. A Bayern marasztalni szeretné a balhátvédet, de a korábbi tárgyalások eddig nem vezettek sikerre, sőt egyes hírek szerint a védő vagy idén nyáron, vagy 2025 nyarán csatlakozni fog a Real Madrid gárdájához. A német futball világában jól értesült Florian Plettenberg szerint a napokban a bajor vezetők megtették utolsó kísérletüket arra, hogy Daviest hosszú távon a klubhoz láncolják. Ennek érdekében Daviesnek egy 2029 nyaráig szóló hosszabbítási ajánlatot adtak, ami éves szinten 11-13 millió euró körüli fizetést biztosítana számára, ami különböző bónuszokkal még tovább nőhet. Plettenberg kiemelte azt is, hogy ezen az ajánlaton a vezetők nem hajlandóak emelni, tehát a kanadai játékos vagy elfogadja ezt az ajánlatot, vagy távoznia kell. Davies jövőjével kapcsolatban leggyakrabban két megoldás merül fel, amennyiben nem fogadja el a Bayern ajánlatát: egyrészt vagy 2025 nyarán a szerződése lejártával átigazolási díj nélkül egy új csapathoz kerül, vagy ezen a nyáron értékesítik őt. Természetesen a bajorok az utóbbi megoldást szeretnék választani, mert így legalább némi bevételhez jutnának, és nem járnának úgy, mint korábban David Alaba esetében.

Alphonso Davies 2019 januárjában került a Bayern München együtteséhez, amelynek színeiben azóta 184 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a meccseken pedig 9 gólig és 28 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 70 millió euróra teszi a transfermarkt.