Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: hosszú időre kidőlt a Newcastle United kulcsjátékosa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy térdsérülés miatt hosszú kihagyás vár a csapat kulcsjátékosára, Sven Botmanra.

(Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Továbbra is rájár a rúd a Newcastle Unitedre. A “Szarkákat” az egész szezonban komoly sérüléshullám hátráltatja, és most egy újabb kulcsjátékos kidőlése nehezítette tovább Eddie Howe helyzetét. A klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy a csapat középhátvédéjre, Sven Botmanra hosszú kihagyás vár. A holland játékos ebben az idényben két hónapot már kihagyott egy térdsérülés miatt, ám most jóval hosszabb ideig szorult a partvonalra. A 24 éves futballista a Manchester City elleni FA-Kupa negyeddöntő során szenvedett újabb térdsérülést, az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok pedig megállapították, hogy Botman térdszalagja olyan mértékben megsérült, hogy kés alá kell feküdnie. Ennek fényében a védőre a rehabilitáció sikerességétől függően 6-9 hónapos kihagyás vár, ami azt jelenti, hogy legjobb esetben is október környékén léphetne először pályára, de ez minden bizonnyal elhúzódik majd december környékére. A Newcastle közleménye szerint Botmant a következő héten fogják megműteni.

Sven Botman ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 22 találkozón lépett pályára a Newcastle színeiben, ez idő alatt pedig 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett.