Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be szerződött a Club América gólfelelőse – HIVATALOS

A mexikói Club América uruguayi válogatott támadója az MLS-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Portland Timbers megerősítette, hogy 2026 végéig szóló szerződést kötött a mexikói Club Américától érkező Jonathan Rodríguezzel, akinek új megállapodása opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz.

A 30 éves támadó hazjában a Penarol csapatában szerepelt, majd fiatalon a portugál Benfica és a spanyol Deportivo La Coruna színeiben Európában is kipróbálta magát, de nem igazán találta meg a számításait. Rodríguez 2016-ban Mexikóba tért vissza, ahol azóta a Santos Laguna, a Cruz Azul és a Club América játékosaként is nyert egy-egy bajnoki címet egyéb sikerek mellett, míg a 2020-2021-es idényben a Liga MX Aranylabdásának választották meg őt. Menet közben átmenetileg elhagyta a Közép-amerikai országot, 2022-ben fél évet töltött el a szaúdi Al-Nasszr alkalmazásában, de nyolc meccsen szerzett egy gólt követően elhagyta a csapatot.

“Egy megfelelő profilú, személyiségű és karakterű játékost kerestünk, aki illeszkedik a csapatunkba. Jonathan egy igazi győztes, akinek nagy tapasztalata van a legmagasabb szinten, és hisszük, hogy nagy lendületet fog adni a csapatban. Izgatottan várom, hogy üdvözölhessük őt a csapatnál és elkezdjük a közös munkát” – említette a Timbers vezetőedzője, Phil Neville.

Rodríguez 2014 és 2021 között 29 mérkőzésen három alkalommal volt eredményes az uruguayi válogatottban.