Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb-selejtező: vereséggel kezdte az elitkört a magyar válogatott

A magyar U17-es válogatott szerdától Angliában szerepel a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében…

Az első mérkőzésén a magyar U17-es válogatott nagy küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedett Franciaország U17 csapata ellen az elitkör angliai selejtezőcsoportjának első fordulójában.

Jeremiás Gergő szövetségi edző nem számíthatott az együttes csapatkapitányára, a hétfői edzésen izomsérülést szenvedett Németh Hunorra. Afranciák az első perctől kezdve igyekeztek nyomás alatt tartani a magyar kaput, az első félidő első felében jellemzően a mi térfelünkön zajlott a játék. Az első negyedóra végén Lakatos Noel lövését kellett védenie a francia kapusnak, három perccel később azonban egy jobb oldali akció végén Kylian Kouakou megszerezte a vezetést a franciáknak. A folytatásban is a franciaák futballoztak veszélyesebben, de az első félidőben nem született több találat. A fordulás után nyomasztó mezőnyfölényben játszott a francia válogatott, a mieink becsülettel tették a dolgukat védekezésben, de az ellenfél játékosai fizikális fölényüket kihasználva gyorsan megszerezték a labdákat, és folyamatosan a magyar térfélen tartották a labdát. A 70. percben Kylian Kouakou megszerezte saját maga és második találatát, és úgy tűnt, ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában azonban utolsó erőtartalékait is mozgósította a magyar csapat, és a 90. percben sikerült szépítenünk: Mondovics Kevin a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapuba (1-2). A hosszabbítás perceiben egyenlítési lehetőségünk is volt, de nem sikerült kihasználni, így a franciák 2-1-re megnyerték a találkozót.

A csoport másik mérkőzésén a rendező angolok 5-1-re ütötték ki az íreket, szombaton a magyar válogatott éppen Anglia U17 ellen folytatja szereplését.

Magyarország U17 – Franciaország U17 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Mondovics (90+1.), ill. Kouakou (18., 70.)

A selejtezőcsoport aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore