Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kinevezte Christian Streich utódját a Freiburg! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén 12 év után távozó Christian Streich helyét Julian Schuster veszi át.

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Pár nappal ezelőtt vált hivatalossá, hogy Christian Streich 12 év után távozik a Freiburg menedzseri pozíciójából. Ezt követően megindultak a találgatások, hogy ki veheti át a rutinos tréner helyét, de a sajtóban igen gyorsan felerősödtek azok a pletykák miszerint a klub korábbi játékosa, Julian Schuster fogja ellátni a megüresedett pozíciót. Ezek a pletykák végül a mai nap folyamán hivatalos hírré váltak, a Freiburg ugyanis közösségi oldalain bejelentette Schuster kinevezését. A 38 éves szakembernek ez lesz az első vezetőedzői munkája, de a csapat szurkolói így is nagyon jól ismerhetik őt. Schuster ugyanis 2008 és 2018 között erősítette a klubot játékosként, amelynek színeiben 242 mérkőzésen összesen 21 gólig és 32 gólpasszig jutott.

Julian Schuster a visszavonulását követően is maradt a Freiburg kötelékében, ahol a tehetséggondozásban jutott neki szerep, idén pedig megszerezte az UEFA Pro Licencet is, miután sikeresen elvégezte az edzői tanfolyamot. A klub a közleményében azt pontosan nem közölte, hogy Schuster hány éves szerződést írt alá a csapattal.