Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A rákos beteg sikeredző irányíthatta a Liverpool legendáit – videóval

Szombaton délután rendezték a Liverpool és az AFC Ajax legendáinak gálamérkőzését az Anfield Roadon…

(Photo by Liverpool FC/Liverpool FC via Getty Images)

A Liverpool legendáinak csapatát a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő egykori svéd edző, Sven-Göran Eriksson irányíthatta, aki korábban azt mondta, hogy egyetlen hiányérzete volt edzői pályafutása során, hogy soha nem irányíthatta kedvenc csapatát, a “vörösöket”. Jürgen Klopp udvarias gesztust tett, és ezen meccs erejéig átadta a stafétát neki.

A 76 esztendős szakember januárban jelentette be, hogy hasnyálimirigyrákkal küzd, és az orvosok szerint legjobb esetben is csak egy éve van hátra. Az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt is elmondta, hogy világéletében Liverpool-drukker volt, és nagy álma volt, hogy a csapat edzője lehessen.

Edzői pályafutása során többek közt a Benfica, az AS Roma, a Fiorentina és a Lazio csapatait irányította, de például az angol, a mexikói és az elenfántcsontpari válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett, utoljára 2019-ben Fülöp-szigetek válogatottját vezette.

A svéd tréner több hazai bajnoki cím mellett nemzetközi kupákat is nyert csapataival. A Göteborggal az 1982-es UEFA-kupát, a Lazióval az 1999-es KEK-kiírást hódította el.

A Liverpool legendái hátrányból fordítva 4-2-re diadalmaskodtak az Ajax legendái ellen a gálamérkőzésen.