Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: Grúzia büntetőkkel verte Görögországot és kijutott

A nyári, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőinek döntőit kedden este játszották, és a kora esti mérkőzésen Grúzia csapott össze Görögországgal a tornán való részvételért.

(Photo by Levan Verdzeuli – UEFA/UEFA via Getty Images)

A mérkőzés rendes játékideje nem fog bevonulni a történelemkönyvekbe úgy, mint a legizgalmasabbak egyike. A két csapat alig-alig támadott és mindössze egyetlen kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni a 90 perc alatt, de az sem hordozott komolyabb veszélyt magában. Ha éppen sikerült eljutni a kapu előterébe valamelyik csapatnak, akkor a befejezésekbe rengeteg hiba csúszott, vagy a védők tudtak blokkolni, így 0-0-val zárult a találkozó rendes játékideje és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét válogatottnak megvolt a lehetősége eldönteni a mérkőzést. A 103. percben a görögök védője, Mavropanos egy szögletet követően fejelhetett kapura, azonban picit pontatlan volt és a labda csak a felső lécet találta el. A hazaiak a 105. percben lőhettek volna Európa-bajnoki részvételt érő gólt, de Davitashvili lövését Vlachodimos hatalmas bravúrral védeni tudta. A hosszabbításban sem jutottak dűlőre a felek, ennek következtében jöhettek a szétlövések.

Az idegek harcát pedig a grúzok bírták jobban, így ők jutottak ki az Európa-bajnokságra.

Grúzia – Görögország 1-0 – büntetők után (0-0, 0-0, 0-0, 0-0)
Helyszín: Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbiliszi), Vezette: S. Marciniak (lengyel)
Gólszerzők:ill.
Sárga lap: Zivzivadze (42.), Kvirkvelia (50.) ill. Baldock (6.), Hatzidiakos (35.), Mavropanos (45.), Konstantelias (90.), Rota (90+3.)
Kiállítás: Loria (45+3. – pályán kívül) ill.

Grúzia: Mamardashvili – Kvirkvelia, Kashia, Dvali – Shengelia (Tsitaishvili 86.), Kiteishvili (Kvekveskiri 104.), Kochorashvili, Kakabadze – Chakvetadze (Davitashvili 104.), Zivzivadze (Mikautadze 75.), Kvaratskhelia (Kvilitaia 109.). Szövetségi kapitány: Willy Sagnol

Görögország: Vlachodimos – Baldock (Rota 61.), Mavropanos, Hatzidiakos (Retsos 106.), Tsimikas – Bakasetas, Kourbelis (Siopis 67.), Mantalos (Bouchalakis 98.) – Masouras, Ioannidis (Giakoumakis 91.), Pelkas (Konstantelias 61.). Szövetségi kapitány: Gustavo Poyet

Európa-bajnoki pótselejtező, döntők:
Grúzia – Görögország 1-0 – büntetők után
20:45 Ukrajna – Izland (Tv: Match4)
20:45 Wales – Lengyelország