Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Sokkal jobban nézünk ki, mint 2020 előtt”

A magyar válogatott 2-0-s győzelmet aratott Koszovó ellen a legutóbbi, kedd esti felkészülési mérkőzésén a Puskás Arénában…

(Photo by Hilmi Sever/Anadolu via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzést követően elégedetten értékelte a csapat játékát és a márciusi felkészülési meccsek tapasztalatait:

“Minden egyes alkalom, amikor négy hónap után találkozom először a csapattal, egy sajátságos helyzet. Most ezen a második meccsen látni szerettem volna olyan játékosokat is, akik eddig nem kezdtek. Ezért jó lehetőséget láttam egyes játékosok tesztelésére. Nyilván amikor hét futballistát cserélünk a kezdőben, akkor nem biztos, hogy úgy játszunk, ahogy szeretnénk. Most Kerkez és Sallai nem sokkal a meccs előtt estek ki, nem tudták vállalni a játékot. Valóban nem kezdtünk jól, de sokkal jobban nézünk ki, mint 2020 előtt. Hosszú idő telt el úgy, hogy mindössze kétszer kaptunk ki. Nem szabad azt hinni, hogy Magyarország bárki ellen végig dominálni tud egy meccsen, ám ettől még sokat fejlődtünk, ma is megvoltak a lehetőségeink. Az Eb-n nagyon magas színvonalú csapatok ellen fogunk pályára lépni és mindent megteszünk majd a továbbjutásért, de ezt nem lehet reálisan célul  kitűzni.”

Kiderült az is, hogy Kerkez Milos a hétfői, utolsó edzésen panaszkodott a vádlijára, Sallai Roland pedig egy kisebb probléma miatt, elővigyázatosságból nem játszott, viszont ha most az Eb-n lettek volna, mindketten játszottak volna, mert nincs szó súlyos sérülésről.

“Nem szeretek külön, egyénekről beszélni, de el kell mondjam, Gazdag Dánieltől többet várok. Megkapja a lehetőséget, azonban nem tejesített jól ma este sem. Más szerepben játszik a klubjában, mint amit mi kértünk tőle, azt, hogy mélységből indulva támadjon többet, de visszahúzódott és nem nyílt előtte lehetőség” – árulta el a szövetségi kapitány.

“Ami a keretet illeti, remélem, hogy vissza lehet még hozni néhány játékost a csapatba, akire most nem számíthattam, és akkor még nagyobb lesz a merítési lehetőségem. Mindenkit szemmel tartok és aki megdolgozik a lehetőségért, az megkapja az esélyt, mint ahogy ma Mocsi Attila is lehetőséget kapott.  Dárdai Márton is olyan labdarúgó, aki meggyőzött arról, hogy érdemes őt pályára küldenem. Viszont számít az ellenfél is, például most volt egy 190 centiméternél magasabb támadó az ellenfélnél. Ki fedezte őt? A sokat kritizált Szalai Attila. Aztán van két kiváló kapusunk. Az a jó, hogy van verseny bizonyos posztokon. Sajnos nem minden poszton van ez így. Ha Sallai vagy Szoboszlai hiányzik, nem tudok hozzájuk hasonló játékost beválogatni” – tette hozzá Rossi.