Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított külföldi csapatával a fiatal magyar tehetség – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az FC Köbenhavn korosztályos csapatának tehetséges magyar labdarúgója új szerződést kötött a dán egyesülettel…

Az FC Köbenhavn a pénteki napon jelentette be, hogy új, hosszú távú megállapodást kötött a csapat fiatal magyar játékosával, Németh Hunorral.

A tehetséges labdarúgó Magyarországon született, ám kisgyerekként már Dániába került, ahol a Köbenhavn utánpótlásában korosztályról korosztályra haladt előre. Németh a 2023-2024-es idényben nyolc mérkőzésen lépett pályára az UEFA Ifjúsági Ligában, mely alatt kétszer volt eredményes, miközben a Nantes elleni elvesztett tizenegyespárbajban is belőtte a maga kísérletét. Emellett a dán U19-es bajnokságban 11 pályára lépés alatt három találat fűződött a nevéhez, és ősszel egy Bröndby elleni felkészülési mérkőzésen már az első csapatban is bemutatkozott.

„Hunor valóban egy nemzetközi csúcstehetség, aki hosszú ideje megmutatja magas színvonalát. Régóta a klubnál van, igazi Köbenhavn-fiúnak tekintjük, aki már fiatalon domináns szerepet játszik az U19-es csapatunkban, pedig még mindig csak U17-es” – mondta a koppenhágai csapat fejlesztési igazgatója, Sune Smith.

“Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbíthattam a kedvenc klubbommal. Gyerekkorom óta arról álmodom, hogy debütálok a Parkban (az FC Köbenhavn otthona) és nagyon várom, hogy kemény munkával elérjem ezt. Nagyon jól érzem magam a klubnál és napi szinten együtt fejlődhetek Dánia legjobbjaival. Rengeteg nagyszerű külföldi útban, meccsben és edzésben volt részem, most pedig közel kerültem az első csapathoz, többet edzhetek velük, hogy megszokjam az ottani tempót, de mindenekelőtt az U19-es aranyérem megszerzésére figyelek” – fogalmazott Németh a klub honlapján.