Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi nem volt felkészülva arra, hogy elhagyja a Barcelonát

Az argentin válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseiről sérülése miatt távolmaradó világbajnok klasszis egy hosszabb interjúban pályafutása legfontosabb állomásairól és jövőbeli terveiről egyaránt szót ejtett…

(Photo by Rich Storry/Getty Images)

Az argentin válogatott márciusi felkészülési mérkőzéseit sérülés miatt kihagyó Lionel Messi egy tartalmas interjúban több részletet elárult eddigi pályafutásáról és az előtte álló folytatásról Big Time podcast adásában elárulta. Többek közt arról is beszélt, hogy meddig tervezi folytatni pályafutását:

“Abban a pillanatban, amikor úgy érzem, hogy már nem tudok teljesíteni, ha már nem élvezem és nem tudok segíteni a csapattársaimnak, akkor abbahagyom. Nagyon önkritikus vagyok magammal szemben. Tudom, mikor játszom jól vagy rosszul. Amikor úgy érzem, eljött az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést, anélkül teszem meg, hogy az életkoromra gondolnék. Ha jól érzem magam, folytatom, mert azt csinálom, amit a legjobban szeretek és tudok.”

Ugyanakkor a labdarúgónak egyelőre nincs konkrét terve a visszavonulása utáni időszakra: „Nem tudom, nem gondoltam erre. Jelenleg megpróbálok minden napot élvezni, és nem gondolni arra, hogy mihez kezdek akkor, ha befejezem a futballt. Semmi sem biztos, de remélem, hogy még sokáig tudok futballozni, mert ez az, amit igazán szeretek. Ha majd eljön az idő, biztosan találok olyan tevékenységet, ami megfelelő lesz számomra.”

Messit 2025 év végéig köti szerződés az Inter Miamihoz, így ha minden jól megy, addig biztosan folytatni fogja pályafutását, bár az utóbbi időben sajnos egyre többet bajlódott sérülésekkel és a válogatottban sem tudott mindig rendelkezésre állni.

Természetesen Messi a beszélgetés során felelevenítette, hogy mennyire csodálatos éveket töltött el a Barcelonától a gyerekkorától kezdve a 2021-es távozásáig, melyre egyáltalán nem volt felkészülve:

“Nehéz volt a változás, amikor a PSG-hez igazoltam, mert nagyon jól éreztem magam Barcelonában és úgy terveztem, ott maradok. Nem akartam távozni. Minden nagyon gyorsan történt és egyik napról a másikra kellett újraépítenem az életemet. Megismertem egy másik ligát, egy másik klubot és egy új öltözőt. Ez egy olyan változás volt, amelyet nem kerestünk, ezért eleinte nehéz volt. Alkalmazkodnom kellett az új barátokhoz, az országhoz, a városhoz, az emberekhez, az iskolához, de azt csinálhattam, amit akartam: futballoztam egy olyan nagyszerű csapatban, mint a Barcelona, amely lehetővé tette, hogy fejlődjek. Barcelonában mindig nagyon jól bántak velem, ezért hálás vagyok nekik.”

Messi a 2022-es világbajnokságot élete egyik legszebb élményének tartja, ugyanakkor biztos benne, hogy nem nyerték volna meg a katari vb-t, akkor a torna után nem lépett volna pályára többet a válogatottban:

“Varázslatos volt, hogy világbajnokok lettünk. Ez egy életen át velünk marad. Biztosan elhagytam volna a válogatottat, ha nem lettünk volna világbajnokok, de szerencsére megadatott nekünk és újabb világbajnoki címet adhattunk Argentínának.”

A pályafutását összegezve kijelentette, nincs több célja a labdarúgásban, mivel mindent elért, amiről csak álmodott: “Hálás vagyok, hogy mindent elértem a sportban, nincs már több célom.”

Messi azt is elmondta, hogy a labdarúgás mellett a tenisz és a padel kedvenc sportja, de mióta az Egyesült Államokban él, az amerikai futballt is egyre jobban megkedvelte.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!