Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem született döntés a Manchester City és az Arsenal rangadóján! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 30. fordulóját a két bajnokaspiráns, a Manchester City és az Arsenal rangadója zárta.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Egy-egy lehetőséget hozott a mérkőzés első negyedórája mindkét csapat előtt. Az első az Arsenal előtt adódott a 7. percben, amikor White beadása után Gabriel Jesus tudott lőni, a próbálkozása azonban az oldalhálót találta el. A City helyzete a 15. percben alakult ki, miután egy bal oldali szögletből Aké tudott nagyon közelről fejelni, de a fejese pont oda tartott, ahol Raya állt, így nem okozott gondot a spanyol kapus számára a próbálkozás. A következő nagyobb helyzet a 31. minutumban adódott, amikor Jesus egy védő kicselezése után 15 méterről a hosszú alsót vette célba, de a lövése kevéssel elkerülte a kaput. A félidő utolsó harmada sem bővelkedett helyzetekben, két hazai próbálkozást lehetett feljegyezni: egy-egy beadás után Haaland és Rodri tudott kapura fejelni, ám mindkettőjük próbálkozása jócskán elkerülte Raya kapuját, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második játékrészben nem kellett sokat várni az első nagy helyzetre, a 47. percben Kovacic vállalkozott egy távoli lövésre, de a labdája kevéssel elsuhant a bal kapufa mellett. Az 52. minutumban az Arsenal járt nagyon közel a gólszerzéshez, miután Saka centerezését Gabriel Jesus válthatta volna gólra, de a brazil támadó centikkel lemaradt a középre tett labdáról. A folytatásban összességében a Manchester City akarata érvényesült, amely többször is a saját tizenhatosa elé tudta szorítani az Arsenalt, de a vendégek védekezését nem tudták áttörni, csak blokkolt, illetve kaput elkerülő lövésekig jutottak. A 84. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez a hazai gárda, egy szöglet után Gvardiol tudta megcsúsztatni a labdát, a hosszún pedig Haaland érkezett teljesen üresen, de a norvég támadó luftot rúgott kulcsszituációban. A 86. percben aztán ebben a félidőben először lőtt kapura az Arsenal, Trossard kiszorított helyzetből leadott próbálkozását azonban Ortega védeni tudta. Az utolsó percekben nagy erőket mozgósított a győzelem érdekében a Manchester City, de nem tudták bevenni Raya kapuját, így a Liverpool lett ennek a rangadónak az igazi nyertese.

Manchester City – Arsenal 0-0 (0-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: -ill.-

Sárga lapok:ill. Jesus (67.), Raya (79.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ortega – Gvardio, Aké (Lewis 27.), Dias, Akanji – Rodri – Foden (Doku 61.), Kovacic (Grealish 61.), de Bruyne, Silva – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Tomiyasu 66.) – Rice, Jorginho (Partey 66.), Ödegaard – Jesus (Trossard 72.), Havertz, Saka (Martinelli 78.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei:

Szombat:
Newcastle United – West Ham United 4-3
Bournemouth – Everton 2-1
Chelsea – Burnley 2-2
Nottingham Forest – Crystal Palace 1-1
Sheffield United – Fulham 3-3
Tottenham – Luton Town 2-1
Aston Villa – Wolverhampton 2-0
Brentford – Manchester United 1-1

Vasárnap:
Liverpool – Brighton 2-1
Manchester City – Arsenal 0-0

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore