Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összeesett az Arsenal játékosa az angol női Ligakupa-döntőn

Az Arsenal hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t az angol női Ligakupa-döntőjében, azonban a mérkőzés sajnos nem csak a játékról szólt…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Az Arsenal norvég játékosa, Frida Maanum a rendes játékidő utáni hétperces hosszabbításban összeesett a pályán, ami hatalmas riadalmat okozott, de a pályára érkező orvosi stáb stabilizálni tudta állapotát, és hordágyon vitték le a játéktérről.

Klubja nem sokkal később megerősítette, hogy a 24 éves labdarúgó állapota stabil: “Frida Maanum eszméleténél van, beszél, állapota stabil. Orvosi csapatunk továbbra is szorosan figyelemmel kíséri.”

A mindent eldöntő találatot a svéd Stina Blackstenius szerezte a 116. percben, mellyel csapata 1-0-ra legyőzte a városi vetélytársat. A meccs hőse a találkozót követően Maanumról is szót ejtett:

“Nagyon nehéz, hiszen mindannyiunk csapattársa és barátja. Aggódunk, ha ilyen dolgok történnek, de miután kórházba vitték, azt mondtuk, hogy érte akarjuk megszerezni a győzelmet.”

Maanum 2021-ben érkezett az Arsenalhoz a svéd Linköping csapatától, és azóta 60 bajnokin 14 gólt szerzett.

A norvég labdarúgót megfigyelésre kórházban tartják, és bizonyára csak számtalan szükséges orvosi vizsgálat elvégzése után térhet vissza a pályára.