Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallói István biztos benne, hogy fia nem kerül be az Eb-keretbe sem

A magyar válogatott márciusi két győztes mérkőzésén sem számított az MLS-ben légióskodó szélsőre…

(Photo by Kyle Rivas/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City erőssége, Sallói Dániel hosszabb ideje nem kap lehetőséget a magyar válogatottban, mellyel édesapja, az egykori válogatott labdarúgó, Sallói István a Metropolnak elárulta, hogy már mindketten megbarátkoztak:

“Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban jól bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor. Ezzel a helyzettel fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és – hozzá hasonlóan – a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinens-bajnokságra sem utazik.”

Az idősebb Sallói azt is tudnivéli, hogy fia miért nem férhet be a keretbe: “Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát.”

Sallói 2021 óta mindössze négy alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, miközben a szintén az MLS-ben futballozó Gazdag Dániel rendszeres kerettag és kiegészítő szereplőként gyakran pályára is léphet a nemzeti együttesben.

“Gazdaggal egészen más a helyzet, hiszen Rossi az edzője volt a Honvédban, és ebből fakadóan tudja, hogy mit várhat el tőle. A fiammal ellentétben Gazdag az állandó, 11-12 játékosból álló mag mellett a bármikor bevethetők közé sorolandó. Azért azt zárójelben megjegyezném: a labdabirtoklási mutatók alapján sem a törökök, sem a koszovóiak ellen nem brillírozott válogatottunk” – mondta el Sallói István a Philadelphia Union középpályásáról.