Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MOL Magyar Kupa: Zachariassen duplájával jutott tovább a Ferencváros

Keddtől csütörtökig rendezik meg a MOL Magyar Kupa 2023-2024-es negyeddöntőit, melyek közt két mérkőzést rendeztek a szerda esti órákban…

 

A papírformának megfelelően a bajnoki címvédő és éllovas Ferencváros félidőnként szerzett egy-egy találatával 2-0-ra diadalmaskodott a Diósgyőri VTK vendégeként.

A vendégek a mérkőzés elejétől kezdve fölényben játszottak, a miskolciak behúzódtak a saját térfelükre és az ellentámadásokra rendezkedtek be. A zöld-fehérek ugyan jóval többet támadtak, de kevés igazi lehetőséget tudtak kidolgozni, amikor pedig odaértek a hazai kapu elé, akkor Odincov hibátlanul állta a sarat. Menet közben a DVTK elvétve tudott egy-egy ígéretes ellencsapást vezetni, de komolyabb gólszerzési lehetőség előtte sem adódott. Az első félidő hajrájában végül megtört a jég, Abu Fani jobb oldali bejátszásából Kristoffer Zachariassen fejelt védhetetlenül a rövid sarokba. A szünet előtti utolsó percekben egyre feszültebbé vált a hangulat a pályán, a játékvezetőnek több sárga lapot is ki kellett osztania, közben viszont az eredmény nem változott, a Fradi egygólos vezetéssel mehetett az öltözőbe. A második félidőből fél perc sem telt el, amikor a DVTK védői képtelenek felszabadítani a saját ötösükön belül, a lesipuskás Kristoffer Zachariassen a hálóba vágta önmaga és csapata második gólját. A kétgólos hátrányba kerülést követően a Diósgyőr feljebb tolta a védekezését és igyekezett aktivizálni a támadójátékát, de a nagyobb helyzetek továbbra is a Ferencváros előtt adódtak. Húsz perccel a vége előtt Gera D. bejátszása után a frissen becserélt Szabó L. nem sokkal fejelt a kapu mellé. A miskolciak kósza rohamait a vendégek általában csírájában elfojtották és biztosan őrizték meg vezetésüket a lefújásig.

Diósgyőri VTK – Ferencváros 0-2 (0-1)
Helyszín: Diósgyőr, DVTK Stadion, 11 114 néző; Vezette: Andó-Szabó Sándor.
Gólszerzők: ill. Zachariassen (37., 46.)
Sárga lap: Holdampf (45.), Vallejo (45+1.), Gera D. (65.), ill. Abu Fani (45.), Marquinhos (84.)
Kiállítva: – ill.

Diósgyőr: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen Bitok (Bokros 70.) – Vallejo (Klimowich 64.), Holdampf – Jurek (Szabó L. 64.), Bényei, Pozeg Vancas (Pernambuco 70.) – Acolatse (Kampecisz 83.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics.

Ferencváros: Varga Á. – Botka, Wingo, I. Cissé (Makreckis 83.), C. Ramírez – Maiga, Ben Romdan (Tóth A. 90.) – Szevikjan (A. Traoré 70.), Abu Fani, Zachariassen (Marquinhos 70.) – Kodro (Varga B. 70.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

A kora esti összecsapáson a Paks izgalmas körülmények között hosszabbításban aratott 5-2-es győzelmet a Vasas otthonában.

Az első félidőben ugyan mindkét csapat próbálkozott becsülettel, sokáig képtelenek voltak eltalálni a kaput, így valamire való gólszerzési lehetőség sem adódott előttük. Az első játékrész hajrában Haraszti átlövése Tóth Barna testén irányt változtatva kötött ki Uram kapujában, így a tolnaiak némileg szerencsés körülmények közt ragadták magukhoz az előnyt. A vendégek így 1-0-s előnnyel mehettek a szünetre. A folytatásban egyre nagyobb elánnal támadtak az angyalföldiek, amely a hazaiak helyzeteinek számában is megmutatkozott. Szűk negyedóra telt el a folytatásból, amikor Tóth Milán bejátszásából Holender Filip került helyzetbe, közeli lövését Simon B. hárította, az ismétlést azonban a hajrába fejelte, így a Vasas kiegyenlítette a találkozó állását. Ezt követően a csapatok némileg megpihentek, mintha megbarátkoztak volna a döntetlennel, de a rendes játékidő hajrájában újból fokozták az iramot. Az utolsó negyedórán belülre fordulva Kocsis B. szabadrúgása a sorfalon felpattanva találata el a felső lécet. Már tíz perc sem volt hátra, amikor Kocsis B. kezezése után a játékvezető a videofelvételek megtekintése után tizenegyest ítélt, melyet Tóth Milán rendkívül magabiztosan váltott gólra, így az angyalföldiek megfordították a mérkőzést. Néhány perccel később a vezető gól szerzőjét Litauszki váltotta a védelem megerősítése érdekében, a Vasas azonban nem tudta kibekkelni a meccset, a rendes játékidő legvégén Papp Kristóf higgadtan váltotta gólra a kínálkozó lehetőséget a tizenhatoson belül, és hosszabbításra mentette a találkozót.

Alighhogy elkezdődött a ráadás, a Paks máris megszerezte a vezetést, miután egy lecsorgó labdát Böde Dániel juttatott közelről a kapuba. A Vasas támadójátéka Zimonyi beállításával megélénkült, Urblík többször is veszélyes helyzetbe került, ám Simon B. nagyszerű védéseket mutatott be. A hosszabbítás első félidejének legvégén Kovács K. ajtó-ablak helyzeténél pedig Uram védett bravúrral. A második játékrészben a Paks minden kérdést eldöntött, Vida rántotta le Bödét a tizenhatoson belül, az így megítélt büntetőt ugyan Hahn János kihagyta, de a kipattanót a hálóba juttatta. Kisvártatva Windecker József közeli fejesével a Paks kiütésessé növelte a különbséget és végül simán jutott tovább.

Vasas – Paks 2-5 (0-1, 2-2, 2-3, 2-4) – hosszabbítás után
Helyszín: Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző; Vezette: Vad II István
Gólszerzők:
Holender (58.), Tóth M. (85. – büntetőből), Böde (93.), Hahn (114.), ill. Tóth B. (44.), Papp K. (90.)
Sárga lap: Szánthó (63.), Hinora (65.), Vida M. (113.), ill. Vas G. (24.), Skribek (46.), Kinyik (53.)
Kiállítva: – ill.

Vasas: Uram – Pávkovics, Otigba, Baráth B. (Zimonyi 99.) – Ódor (Szánthó, a szünetben), Berecz Zs. (Urblík J., a szünetben), Vida M., Doktorics – Holender (Radó 80.), Tóth M. (Litauszki 88.), Hinora (Hidi M. 75.). Vezetőedző: Gera Zoltán.

Paks: Simon B. – Vas G., Kinyik, Lenzsér – Skribek (Kovács K., 55.), Szabó B. (Böde 79.), Papp K., Balogh B., Kocsis B. (Sillye 91.) –Tóth B. (Hahn, 69.), Haraszti Zs. (Windecker, 55.) Vezetőedző: Bognár György.

MOL Magyar Kupa, a negyeddöntők eddigi eredményei és további programja

Kedd:
Kisvárda – MTK Budapest 3-2

Szerda:
Vasas – Paks 2-5 – hosszabbítás után
Diósgyőri VTK – Ferencváros 0-2

Csütörtök:
20:45 Nyíregyháza-Spartacus – Kecskemét (tv: M4 Sport)