Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: félgőzzel is könnyed sikert aratott az Arsenal a Luton ellen és átvette a vezetést a bajnokságban – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulóját hétközben rendezték, és a szerdai játéknapon a bajnoki címért küzdő Arsenal a kiesés ellen harcoló Lutont látta vendégül.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Az első komolyabb lehetőségig a 24. percig kellett várni, Smith Rowe volt nagyon erőszakos és határozott, így labdát szerzett, majd letette Ödegaardnak, aki Havertz-cel játszott össze, majd a visszakapott labdát 12 méterről kapásból a jobb alsóba lőtte. A 44. percben Smit Rowe kapott egy mélységi labdát, majd remekül tette vissza Reiss Nelson irányába, azonban a támadó elvétette, de így is gól született a passzból, ugyanis Hashioka lábáról a saját kapujába pattant.

A második játékrészben az Arsenal nem erőltette meg magát a megnyugtató kétgólos előny tudatában és ráültek az eredményre. A Luton végig veszélytelen volt Raya kapujára, így egy pillanatig sem forgott veszélyben az “ágyúsok” győzelme. A 88. percben Nketiah lőhette volna meg a hazaiak harmadik gólját, azonban Kaminski remek védéssel szögletre tolta a labdát.

Az Arsenal a győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban a Liverpooltól, azonban a “vörösök” csak holnap játsszák le soron következő mérkőzésüket.

Arsenal – Luton 2-0 (2-0)
Helyszín: Emirates Stadion (London), Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Ödegaard (24.), Hashioka (44. – öngól) ill.
Sárga lap: Havertz (66.) ill.
Kiállítás:ill.

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Tomiyasu 74.) – Ödegaard, Partey (Rice 67.), Smith Rowe (Jorginho 85.) – Nelson (Martinelli 75.), Havertz (Nketiah 66.), Trossard. Vezetőedző: Mikel Arteta

Luton: Kaminski – Kabore, Hashioka, Mengi, Doughty – Clark, Barkley, Mpanzu (Chong 54.) – Townsend (Berry 81.), Morris, Onyedinma (Woodrow 75.). Vezetőedző: Rob Edwards

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 31. forduló eredményei és további programja:
Kedd:
Newcastle United – Everton 1-1
Nottingham Forest – Fulham 3-1
Bournemouth – Crystal Palace 1-0
Burnley – Wolverhampton 1-1
West Ham United – Tottenham 1-1

Szerda:
Arsenal – Luton Town 2-0
Brentford – Brighton 0-0
21:15 Manchester City – Aston Villa (Tv: Match 4)

Csütörtök:
20:30 Liverpool – Sheffield United (Tv: Spíler 1)
21:15 Chelsea – Manchester United (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore