Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar kormány támogatja a BL-döntő megrendezését

Az MLSZ a közelmúltban jelezte rendezési szándékát a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája döntőjére…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Magyarország kormánya támogatja a MLSZ-t, hogy megpályázza a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája döntőjének rendezését.

A csütörtökön kiadott Magyar Közlönyben az olvasható, hogy a kormány garanciát vállal a döntőhöz, ez pedig nélkülözhetetlen része a pályázásnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint. Egyúttal felhatalmazást adott a honvédelmi miniszternek, hogy a szükséges papírokat elküldje a szövetségnek.

A dokumentum szerint Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyta a pályázathoz szükséges garanciát, vagyis a kormány támogatását élvezi a szervezés.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt éveket tekintve a Puskás Aréna 2020-ban európai Szuperkupa-mérkőzésnek, 2021-ben négy Európa-bajnoki mérkőzésnek, 2023-ban pedig az Európa-liga döntőjének adott otthont.

A 2024-es finálét a londoni Wembley Stadionban, a 2025-öst pedig a müncheni Allianz Arénában rendezik. A 2026-os és a 2027-es döntő helyszínét várhatóan a jövő hónapban jelentik be hivatalosan. Budapest mellett az olaszok pályáztak a milánói San Siróval, vagyis úgy tűnik, csak az lehet a kérdés, hogy a két finálé közül melyiket melyik város rendezheti.