Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: simán verte az AC Milan a Leccét és bebiztosította második helyét – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójának szombati játéknapjának nyitómérkőzésén az AC Milan látta vendégül a Leccét.

(Photo by Giuseppe Cottini/AC Milan via Getty Images)

Az AC Milan nagyon jól kezdte a mérkőzést, már a 6. percben megszerezték a vezetést. A jobb oldalon tört be két védő között a 16-oson belülre Chukwueze, majd Pulisic elé tálalt, az amerikai támadó pedig átvette, megtolta majd 17 méterről védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába. A 8. percben kettőre növelhette volna előnyét a milánói alakulat, de Giroud fejesét Falcone hárítani tudta. A 20. percben csak összejött Giroudnak a gólszerzés, a francia csatár remekül támadta Adli szögletből beívelt labdáját és 5 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt. Az első játékrész végén ráadásul emberelőnybe is kerültek a “piros-feketék”, miután Nikola Krstovic egy másik sportágba illő mozdulattal Chukwueze ellen szabálytalankodott, és a kiállítás sorsára jutott.

Az 57. percben meglőtte a mindent eldöntő találatot is a hazai együttes, Adli adott remek labdát Rafael Leaónak, aki lefutotta Venutit, majd ballal elgurította Falcone kapus mellett a labdát. A 65. percben újabb gólt szerezhetett volna az AC Milan, de Theo Hernández nem volt elég pontos, csak a felső lécet találta el. A Rossoneri tehát simán nyert és megszilárdította helyét a dobogó második fokán, a Lecce pedig még izgulhat, ugyanis mindössze 4 pontra vannak a kiesést érő 18. pozíciótól.

AC Milan – Lecce 3-0 (2-0)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (Milánó), Vezette: L. Massimi
Gólszerzők: Pulisic (6.), Giroud (20.), Leao (58.) ill.
Sárga lap: Chukwueze (78.) ill. A. Blin (34.)
Kiállítás: ill. Krstovic (45.)

AC Milan: Maignan – Calabria, Gabbia (Kjaer 61.), Tomori, T. Hernández (Terracciano 83.) – Adli, Reijnders (Bennacer 78.) – Chukwueze, Pulisic (Musah 62.), Leao – Giroud (Jovic 62.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Lecce: Falcone – Venuti (Gendrey 70.), Pongracic, Baschirotto, Gallo – Blin (Berisha 78.), Ramadani, J. González (Piccoli 46.) – Banda (Almqvist 46.), Krstovic, Dorgu (Pierotti 85.). Vezetőedző: Luca Gotti

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 31. forduló eddigi eredményei és további mérkőzései:
Péntek:
Salernitana – Sassuolo 2-2

Szombat:
AC Milan – Lecce 3-0
18:00 AS Roma – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 Empoli – Torino

Vasárnap:
12:30 Frosinone – Bologna
15:00 Monza – Napoli (Tv: Sport 1)
18:00 Cagliari – Atalanta (Tv: Sport 1)
18:00 Verona – Genoa
20:45 Juventus – Fiorentina (Tv: Sport 1)

Hétfő:
20:45 Udinese – Inter (Tv: Sport 1)

A bajnokság állása:

Standings provided by Sofascore