Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag 90. perces fejesével nyert a Philadelphia Union – videóval

Vasárnapra virradóra az MLS legutóbbi játéknapján a Philadelphia Union a zene városába, a Nashville SC otthonába látogatott…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

A visszafogott kezdés ellenére még mindig veretlen Philadelphia Union hátrányból fordítva aratott 2-1-es győzelmet a Nashville SC vendégeként. Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem dúlt a pályán, majd nem sokkal a szünet előtt Sam Surridge a hazai gárdát juttatta lépéselőnyhöz. A Nashville 1-0-s vezetése mellett a második félidőben a Union egyre aktívabban játszott és a vendégek fokozódó nyomásának eredményeként a második etap derekánál Julián Carranza kiegyenlítette a mérkőzés állását. A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, bármelyik eldönthette volna a mérkőzést, de sokáig úgy nézett ki, hogy be kell érniük a pontosztozkodással. Végül azonban a rendes játékidő legvégén McGlynn szöglete után Gazdag Dániel az ötös sarkáról fejelt védhetetlenül Panicco ketrecébe, így a Philly mindhárom pontot elvitte Nashville-ből.

A 28 éves magyar középpályás a válogatottban kapott kritikáját követően klubcsapatában mindkét mérkőzésén betalált, így Gazdag hat meccsen négyszer volt eredményes az MLS 2024-es szezonjában.

A Philadelphia Union azok után, hogy az első három mérkőzésén döntetlent játszott, egymást követő három meccset megnyert és a keleti konferencia második helyén két pontra megközelítette az éllovas New York Red Bullst, melynél egyel kevesebb mérkőzést játszott.

Nashville SC – Philadelphia Union 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Surridge (42.), ill. Carranza (62.), Gazdag (90.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore