Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: aláírta új szerződését a Newcastle United kulcsjátékosa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított kulcsjátékosával, Joelintonnal.

(Photo by Harriet Massey/Newcastle United via Getty Images)

Igaznak bizonyult korábbi beszámolónk, mely szerint a Newcastle United együttese hamarosan szerződést fog hosszabbítani kulcsjátékosával, Joelintonnal. A klub ugyanis a mai napon hivatalos közleményben tudatta, hogy sikerült megállapodniuk a brazil futballistával a közös folytatást illetően. A kommunikében csupán annyi szerepel, hogy Joelinton új, hosszú távra szóló szerződést írt alá, de a sajtó szerint a felek 2028 nyaráig hosszabbították meg a korábbi, 2025 nyaráig érvényes kontraktusát a középpályásnak. A vezetőség döntése összességében nem meglepő, hiszen noha Joelinton jelenleg sérüléséből lábadozik, hosszú ideje kulcsfigurának számít Eddie Howe rendszerében, így az angol tréner még hosszú évekig számíthat egyik legfontosabb láncszemére a “Szarkáknál”. Joelinton megbecsültségét jól jelzi, hogy az új szerződés értelmében a csapat legjobban fizetett futtballistái közé került.

Joelinton 2019-ben érkezett a Newcastle együtteséhez a Hoffenheimtől 44 millió euróért cserébe, azóta 180 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a klub színeiben, amelyeken 25 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.