Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar válogatott szövetségi kapitánya megvédte Szoboszlait

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a kritikák a magyar válogatott Angliában játszó csapatkapitánya irányába…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a World Soccer részére adott interjúban többek közt arra is kitért, hogy a nemzeti együttes Liverpoolban játszó csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az utóbbi időben több kritikát kapott:

“Mostanában akadtak gyengébb meccsei, de összességében nagyon is elégedett vagyok a teljesítményével, mert az idény első részében kiemelkedően játszott. Számára kifejezetten jót tesz a nagy nyomás és a vele szemben támasztott elvárások súlya, nem hiába tettem meg tavaly a válogatott csapatkapitányának, pedig éppen csak betöltötte a huszonhármat akkor.”

“Liverpoolba szerződtetése után minden várakozást felülmúlt a játékával és a gyors, zökkenőmentes beilleszkedésével. Sok megfigyelőt meglepett Angliában és külföldön is, aztán volt néhány gyengébb mérkőzése, de kisebb sérülést is elszenvedett. Visszatérése után is nagyon jól játszott, például a Sparta Praha ellen az Európa-liga-nyolcaddöntőben. Szoboszlai általában jól futballozik, az energiája kiválóan illik Jürgen Klopp rendszerének működéséhez, s bár az utóbbi hetekben talán nem mutatta a legjobb oldalát, de abszolút ostobaság azt állítani, hogy formán kívül van” – tette hozzá az olasz szakember.

Szoboszlai alapembere Jürgen Klopp csapatának, de a legutóbbi bajnokin és Európa-liga-mérkőzésen egyaránt csak csereként lépett pályára, ráadásul a teljesítményét egyre több szurkoló és szaklap negatívan értékelte.