Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Anglia: 12 év után jutott fel a másodosztályba a korábbi FA-kupa-győztes

Két fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy az angol harmadosztályt (League One) vezető Portsmouth feljutott a másodosztályba…

(Photo by Alex Davidson/Getty Images)

Az angol harmadosztály (League One) élén álló Portsmouth kedd este a kétszeri hátrány ellenére 3-2-es győzelmet aratott a Barnsley ellen, ezzel két fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította a feljutását.

A Pompey az eddigi 44 mérkőzéséből 27-et megnyert 13 döntetlen mellett és csupán négy alkalommal talált legyőzőre a bajnokságban, így hat ponttal vezet a második Derby County előtt, és kilenc ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Bolton Wandererst.

A Portsmouth 2003 és 2010 között még a Premier League-ben szerepelt, a legjobb eredménye egy nyolcadik helyezés volt a 2007-2008-as idényben, amikor az FA-kupát is megnyerték. Azóta a csapat mindössze két idényt töltött a másodosztályban, a 2010-es kiesése óta a negyedik vonalat is megjárta, de jobbára a harmadosztályban szerepelt. Évek óta a mezőny első felében végzett, de a hőn áhított feljutást csak most tudta véghez vinni.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore