Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az idény végén visszavonul az Eintracht Frankfurt veterán védője! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén befejezi profi pályafutását a csapat játékosa, Hasebe Makoto.

(Photo by Koji Watanabe/Getty Images)

Hivatalossá vált, hogy az idény végén szögre akasztja a stoplist a Frankfurt szurkolók egyik nagy kedvence, Hasebe Makoto. Ez a bejelentés ugyanakkor nem érte meglepetésként a csapat szimpatizánsait, hiszen amikor tavaly bejelentették, hogy Hasebe a 2023/24-es szezonban is a keret tagja lesz, akkor már köztudott volt, hogy a középhátvéd rendelkezik egy másik szerződéssel is a klubnál, ami egészen 2027-ig érvényes. Ennek okán Hasebe a profi pályafutását befejezve is a Frankfurt kötelékében marad, és edzői feladatokat fog ellátni a klubnál. A hivatalos bejelentést követően az alábbiakat mondta a 40 éves játékos:

22 év után eljött az ideje, hogy befejezzem a profi pályafutásomat. Sokat gondolkodtam ezen a döntésen, de úgy érzem, hogy ez a megfelelő pillanat ennek a fejezetnek a lezárására. Büszkén tekintek vissza arra, amit az évek során átéltem és a sikerekre, amiket elértünk. Különösen a Frankfurtnál szereztem számos felejthetetlen pillanatot. Az első naptól kezdve boldog voltam ennél a csapatnál, amolyan második otthonommá vált. Alig várom, hogy betölthessem az új feladatköröm a klubnál.

Hasebe pályafutása során összesen 4 csapatban fordult meg. Elsőként az Urawa Red Diamonds játékosa volt, ahonnan 6 évet követően, 2008 januárjában Németországba szerződött. Itt először a Wolfsburg, majd a Nürnberg játékosa volt, mielőtt 2014 nyarán ingyen a Frankfurthoz került. Az Eintracht színeiben Hasebe eddig 303 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. Legnagyobb sikerei a csapattal a 2017/18-as szezonban megnyert Német Kupa, illetve a 2021/22-es kiírásban elhódított Európa-liga, amelyet követően a Bajnokok Ligájában is szerepelhettek, ott pedig a legjobb 16-ig jutottak.