Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: büntetőkkel jutott tovább az Aston Villa a Lille ellen, a Fiorentina is csak hosszabbításban győzött – eredmények, összefoglaló

Folytatódtak az Európa-konferencialiga negyeddöntőjének párharcai a visszavágókkal. Az Aston Villa büntetőkkel jutott tovább a Lille otthonában, míg a Fiorentina csak hosszabbításban tudta legyőzni a Plzent. Az Olympiakosz is tizengyespárbajban kerekedett felül Fenerbahcén míg a Club Brugge simán győzött a PAOK otthonában.

(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu via Getty Images)

LOSC Lille – Aston Villa:

Az Aston Villa egygólos előnnyel vágott neki a találkozónak. Az első félidőben bár alig birtokolta a labdát a Lilla, sokkal veszélyesebb volt a kapura, és a gólt is a franciák szerezték a 15. perben Yazici révén.

A második félidőben más sokkal kiegyenlítettebb volt a mérkőzés, nem volt igazán fölényben egyik csapat sem, ám mégis a Lille szerzett egy második gólt Andre révén, amivel már továbbjutásra álltak. Azonban az Aston Villa nem adta fel, és a 87. percben kiharcolta a hosszabbítást Cash találatával.

A hosszabbítás is kiegyenlítettebb volt, bár az Aston Villa valamivel veszélyesebb helyzeteket hozott össze, ezek azonban pontatlanok voltak, és végül nem született gól, így jöhettek a büntetők.

Az Aston Villa pontosabb volt a tizenegyeseknél, míg a Lille első pontrúgását kihagyta Bentaleb. A negyedik büntetőnél a Villa is hibázott Bailey révén. Az ötödik tizenegyesét kihagyta a Lille, míg a Villa berúgta, így az angol csapat lesz ott az elődöntőben, ahol az Olympiakosz lesz az ellenfele.

LOSC Lille – Aston Villa 2-1 (1-0) B.u. 3-4 Összesítésben: 3-4
Gólszerzők: Yazici (15.), Andre (67.) ill. Cash (87.)

Fiorentina – Viktoria Plzen:

Az első meccsen gólnélküli döntetlent játszottak a csapatok. A játék képét tekintve az első félidőben a Fiorentina játszott hatalmas fölényben, és bár hiába volt nagyon sok veszélyes helyzeteteket, egyiket sem tudta értékesíteni, köszönhetően többek között a Plzen jó védekezésének és a kapus bravúrjainak. A 30. percben Belotti révén már a kapufát is eltalálták, a 45. percben pedig Kouame lőtte telibe a felső lécet. Nem született gól az első játékrészben.

A második félidőben nem változott a játék képe, továbbra is dominált a Fiorentina, de egyszerűen nem tudták gólja váltani ezt az előnyt. A 66. percben ráadásul emberelőnybe kerültek, amikor azonnali piros lappal kiállították Cadut. Azonban ez sem segített az olaszoknak gólra váltani a helyzeteiket, így következhetett a hosszabbítás.

Itt azonban már megtört a jég, és érkeztek is a gólok a Fiorentinánál: először nagyon hamar, a 92. percben talált be Nico Gonzalez. A 104. percen Quarta fejelt kapufát, ám a 108. percben eldőlt a mérkőzés, amikor Biraghi lőtt kapásból a hálóba, ezzel pedig a Fiorentina lesz ott az elődöntőben, ahol az Club Brugge lesz az ellenfele.

Fiorentina – Viktoria Plzen 0-0 (0-0) H.u. 2-0 Összesítésben: 2-0
Gólszerzők: Gonzalez (92.), Biraghi (108.) ill. –
Kiállítás: – ill. Cadu (66.)

Fenerbahce – Olympiakosz:

Az első találkozón egy fordulatos mérkőzésen az Olympiakosz nyert 3-2-re. Nagyon jól kezdett azonban most a Fenerbahce, hiszen már a 11. percben vezetést szerzett Kahveci góljával. Ezt követően is dominálta a játékrészt, több helyzetük volt, de ezekből több gól már nem született.

A második félidőt már sokkal kiegyenlítettebb volt, és visszajöttek a meccsbe a görögök, és voltak is helyzeteik, amiket végül pontatlanul fejeztek be. A 82. percben a Fenerbahce ugyan betalált Batshuayi révén, de ezt les miatt érvénytelenítették. Végül nem dőlt el a meccs a rendes játékidőben.

A hosszabbításban jobban játszott valamelyest a török csapat, ám a legközelebb a gólhoz a görögök álltak, amikor a 105. percben Iborra fejese a kapufáról jött ki. A Fenernek is voltai helyzetei, de ezek pontatlanok voltak. A 124. percben még az Olympiakosz emberhátrányba került, amikor Ntoi megkapta a második sárgáját. Ez viszont már nem okozott túl nagy gondot, mert jöttek a tizenegyesek.

A büntetők igen fordulatosak voltak, mindkét csapat hibázott, de végül a Fenerbahce volt, ami többet, így az Olympiakosz lesz ott az elődöntően, ahol az Aston Villa lesz az ellenfele.

Fenerbahce – Olympiakosz 1-0 (1-0) B.u. 1-1 Összesítésben: 3-4
Gólszerzők: Kahveci (11.) ill. –
Kiállítás: Ntoi (124.) ill. –

PAOK – Club Brugge:

Egygólos előnnyel várta a mérkőzést a Club Brugge, és a visszavágó is jól indult a belgáknak. Hatalmas fölényben játszott a Brugge, de végül csak a 33. percben tudtak vezetést szerezni Jutgla révén, aki a játékrész végén, a 45. percben duplázni tudott.

A második félidőben már sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, és kevesebb helyzetet is hoztak össze a csapatok. A PAOK azonban már nem tudott mit kezdeni ezzel az előnnyel, és a belgák se erőltették már meg magukat, így maradt a végeredmény és a Club Brugge továbbjutása.

PAOK – Club Brugge 0-2 (0-2) Összesítésben: 0-3
Gólszerzők: – ill. Jutgla (33. 45.)