Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: utolsóként az Olympique Marseille jutott az elődöntőbe! – videóval

A negyeddöntők párharcai közül legkésőbb, hosszabbítás majd büntetők után az Olympique Marseille – Benfica összecsapáson született döntés – Előbbi nagy örömére.

A 2:1-es idegenbeli vereség után várható volt, hogy a Marseille igyekszik majd nagy rohamokkal indítani a találkozót a pokoli hangulatú Stade Vélodrome-ban. Még ha az igazán nagy rohamok el is maradtak, a franciák magukhoz ragadták a kezdeményezést. A folyamatosa erősödő hazai fölény ellenére a Benfica megúszta kapott gól nélkül az első félidőt – Igaz támadásban cserébe nem sokat mutatott a portugál csapat.

A fordulás után veszélyesebb tudott lenni a Benfica, ám a portugálok érezhetően nem akartak kapkodni, számukra tökéletes eredmény volt a 0:0… A Marseille persze eközben egyre nagyobb energiákat mozgosított annak a gólnak a megszerzéséért, amely kiegyenlíteni a párharcot: ez végül csak összejött a franciáknak, a kameruni Faris Moumbagna közeli fejese után – sok mindent elmond a franciák kapu előtt szerencséjéről ezen a napon, hogy a közeli fejes elég nehezen akart átvánszorogni a gólvonalon – Hazai szempontból persze a lényeg az volt, hogy ez a gól hozta el a hosszabbítást.

 

A ráadás első perceitől kezdve érezhető volt, hogy mintha a nagy tét még inkább nyomasztaná a csapatokat, úgy tűnt egyik fél sem akar kockáztatni – Így jöhettek a büntetők!

Az idegek harcát a franciák bírták jobban, a Benfica részéről már az első körben hibázott Angel Di Maria, majd Antonio Silva is megtette ugyan ezt negyedik rúgóként, így kezdődhetett az ünneplés Marseille-ben.

 

Olympique Marseille – Benfica 1-0 (0-0) – Összesítésben: 2-2; Büntetők után: 3:2 az Olympique Marseille javára
Stade Vélodrome, Vezette: F. Zwayer (német)
Gólszerzők: Moumbagna (79.)
Sárga lap: Mbemba (45+2.), Harit (89.), Gigot (89.) illetve A. Silva (38.), Di Maria (60.), Kokcu (110.), Florentino (114.)
Piros lap:

Marseille: P. Lopez – Soglo (Moumbagna, 59.), Gigot (Daou, 100.), Balerdi, Mbemba (M. Murillo, 46.) – Ndiaye (J. Correa, 75.), Kondogbia, Harit (Lafont, 110.), Ounahi (L. Hanrique, 59.), Veretout – Aubameyang. Vezetőedző: Jean-Louis Gasset

Benfica: Trubin – Aursnes, Otamendi, A. Silva, Bah – J. Neves, Florentino, Rafa Silva (Cabral, 102.) – Di Maria, Tengstedt (Kokcu, 61.), D. Neres (J. Mario, 61.). Vezetőedző: Roger Schimdt