Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dida: “Szurkolok, hogy a magyar válogatott ott legyen a vb-n”

Egy UEFA-képzés keretein belül a Budapest Honvédhoz látogatott az AC Milan egykori BL-győztes brazil kapusa

(Photo by Sara Cavallini/AC Milan via Getty Images)

A hazánkba látogató 2002-es világbajnok brazil kapus, Dida a magyar labdarúgás helyzetéről is beszélt az M4 Sportnak adott interjújában:

“Elismerésre méltó, hogy milyen körülmények között edzhetnek és fejlődhetnek a Honvéd játékosai. Rendkívül pozitív, hogy a csapat kiváló pályákon készülhet, és mindenki csak a a labdrúgással foglalkozhat. Pedig Olaszországból jöttünk, ahol szintén kiváló körülményekhez vagyunk szokva, de a Honvédé is megüti ezt a szintet.”

A most 50 éves egykori hálóőr 1995 és 2006 között 93 alkalommal védte a brazil válogatott kapuját, legnagyobb sikereként 2002-ben világbajnok volt. Dida 2000-től 2010-ig az AC Milan kapuját védte, mellyel BL-győztes volt 2003-ban és 2007-ben.

“Istennek, a saját munkámnak és a csapattársaimnak hála nagyon sok mindent megnyerhettem. Talán a világbajnokság az, amit mindenki a legmagasabb polcra helyez, de a többi sem törpül el mellette. Egy trófea elhódítása elképesztően nehéz, rengeteg munka húzódik meg mögötte, de ha felérsz a csúcsra, akkor annak az öröme és a büszkeség sokáig elkísér. Nagyon hálás vagyok, hogy a kemény munka mellett szerencsém is volt, és elérhettem ezeket a sikereket” – nyilatkozta az egykori kapus.

Dida elmondta, rengeteg mérkőzést játszott élete során, így homályosak az emlékei, ám most több szurkolóval is találkozott Magyarországon, akik segítettek neki feleleveníteni ezeket, például amikor a magyar válogatott ellen játszott.

A 2026-os világbajnokság kapcsán megjegyezte, hogy a brazil válogatott mindig esélyesként lép pályára, valamint elárulta, hogy ugyan nem sokat tud a magyar futballistákról, de azt tudja, hogy a magyar nemzeti együttes folyamatosan fejlődik, valamint látja, hogy itt kiváló körülmények között pallérozódhatnak a fiatalok, és magas színvonalú munka folyik, ami jó alapot nyújthat az újabb előrelépésre.

“Én pedig tényleg szurkolok, hogy ott lehessen a világbajnokságon a magyar csapat” – tette hozá.