Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Napoli: a Ligue 1 gólvágója érkezik a nyáron! – sajtóhír

Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Napoli együttesénél folytathatja pályafutását Jonathan David.

 

A francia Lille 24 esztendős kiválósága kapcsán már nem egy közelmúltbeli átigazolási szezon előtt/alatt megírtuk mi is, hogy ‘kinőtte’ azt a francia bajnokságot (Ligue 1), ahol 2020 augusztusa óta (ekkor igazolta le a Lille, 27 millió euróért a belga Gent együttesétől – a szerk.) a liga legjobb csatárai közé emelkedett. A kezdeti beilleszkedési időszakot követően David egyre jobb formába lendült, 140 francia bajnokin 68 gól és 9 gólpassz szerepel a neve mellett, tevékeny részese volt a Lille jelenkori legnagyobb sikerének, a francia bajnoki címnek a 2020/21-es idény végén.

Az idei szezonban is remek számokat hozó, 41 tétmeccsen 23 gólt és 7 gólpasszt jegyző kanadai válogatott kiválóság kapcsán egyáltalán nem lenne meglepő, ha a nyáron távozna a Lille együttesétől – Arról nem is beszélve, hogy a Lille a mostani nyáron utoljára kaphatna igen komoly összeget 2025 nyaráig a klubbal szerződésben álló Davidért.

A Transfermarkt által jelenleg 50 millió euróra taksált játékos klubváltása tehát egyre inkább a levegőben lóg, olyannyira, hogy az olasz La Gazzetta dello Sport már azt is tudni véli, hogy a háttérben az olasz Napoli együttese gőzerővel dolgozik Jonathan David szerződtetésén. A La Gazzetta szerint a felek már túl vannak több egyeztetésen, a kanadai csatár szóban el is kötelezhette magát a Napolihoz, amely évi 3 millió eurós alapfizetést kínálna neki.

Amennyibe igazak az olasz hírek, akkor Jonathan David minden bizonnyal azt a Victor Osimhen pótolná Nápolyban, akit szintén a Lille együttesétől vásárolt meg a Napoli, még 2019 augusztusában, alig több mint 22 millió euróért…