Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: egy gól nélküli döntetlennel lett bajnok a Ferencváros

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 29. fordulójában a listavezető Ferencváros a bajnoki cím bebiztosításának reményében fogadta szombaton kora este a kiesőjelölt Kisvárdát…

 

A Ferencváros hozta a kötelező minimumot, a Kisvárda ellen egy gól nélküli döntetlennel bebiztosította a csapat az újabb bajnoki címét.

Ugyan az első lehetőség Navrátil révén a vendégek előtt adódott, a Ferencváros hamar ráerőltette az akaratát a Kisvárdára, a hazaiak mezőnyfölénye pedig helyzetekben is megmutatkozott. A Fradi számtalan nagy lehetőséget alakított ki, azonban Kovács M. nagyszerű védéseket mutatott be a várdai gólvonal előtt, és többször is bravúros mozdulattal hárította Marquinhosék próbálkozásait. A legnagyobb hazai helyzetek is kimaradtak, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget. A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe, a zöld-fehérek továbbra is egyértelmű fölényben játszottak, azonban a várdaiak zárt védekezését nehezen törték fel, amikor pedig odaértek a kapuhoz, akkor Kovács M. rendszerint hárított. A hajrában Sztankovics legénysége már nem szerette volna mindenképpen megnyerni a mérkőzést, megelégedtek azzal, hogy az egy ponttal is bebiztosították a bajnoki címet.

A Ferencváros története során 35. alkalommal, egyben sorozatban hatodszor nyerte meg a magyar bajnokságot, miután öt fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az üldözöőivel szemben.

Ferencváros – Kisvárda 0-0 (0-0)
Helyszín: Groupama Aréna, Budapest; Vezette: Káprály Mihály
Gólszerzők:ill.
Sárga lapok: Varga B. (71.), ill. Nikolov (42.), Stefan (51.)
Kiállítva:ill.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Abena, Cissé, Civic – Maiga – Zachariassen (A. Traoré 46.), Abu Fani, Loncar (Kodro 66.), Marquinhos – Varga B. (Ben Romdhane 88.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.

Kisvárda: Kovács M. – Stefan, Lippai, Matic, Széles – Osztrovka (Ötvös 46.), Lucas (Spasic 69.) – Nikolov (Balogh N. 83.), Navrátil (Melnyk 69.), Camaj – Ilievski (Mesanovic 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

A 29. forduló eredményei és további programja

Szombat:
Puskás Akadémia – Paks 5-0
Ferencváros – Kisvárda
19:30 Diósgyőri VTK – Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:05 Kecskeméti TE – Mezőkövesd (Tv: Duna World)
16:00 Fehérvár – Zalegerszeg (Tv: M4 Sport)
18:30 Újpest – MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore