Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: ezúttal nem hibázott az Arsenal! – videóval

A Premier League 34., az FA-kupa elődöntői miatt ‘csonkának’ is nevezhető fordulójában az Arsenal szombat este a Wolverhampton otthonából távozott három ponttal.

(Photo by Gareth Copley/Getty Images)

A Bayern München elleni Bajnokok Ligája-kiesés árnyékában nem várt könnyű mérkőzés az “ágyúsokra” a masszív Wolves otthonában.
Az első félidőben az Arsenal játszott veszélyesebben, a gólhoz viszont közelebb Joao Gomes közeli lövésénél a hazaik jártak, ám David Raya egy nagyszerű reflex-mozdulattal a kapufára tolta a brazil válogatott játékos próbálkozását.

Amikor már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, Gabriel Jesus helyzetfelismerésének, és Leandro Trossard ütemtelen lövésének köszönhetően az Arseanl csak megszerezte a hőn áhított vezetést.

 

A szünet után a Wolverhmapton erőtlennek találtatott támadásban, bár mentek előre becsülettel a hazaiak, komoly kihívás elé nem állították az Arsenal védelmét. A túloldali kapunál is igaz, hogy elsősorban már a meccs utolsó szakaszában és a hosszabbításban adódtak komoly lehetőségei az “ágyúsoknak”, akik végül Martin Ödegaard remek helyzetfelismerésének köszönhetően – szinte a vonalról csavart egy elé pattanó labdát a kapuba a norvég kiválóság, mindenkit meglepve – az Arsenal végül lezárta a meccset.

 

Mikel Arteta csapata tehát az Aston Villa elleni – még a Bayern-meccs előtti – bajnoki pofon után hozta a kötelezőt, és ideiglenesen visszavette a vezetést a táblázat élén az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City-től.

 

Wovlerhampton – Arsenal 0-2 (0-1)
Molineux stadion, Vezette: Paul Tierney
Gólszerzők: – illetve Trossard (45.), Ödegaard (90+.)
Sárga lap: Toti (32.), Kilamn (35.), Hwang (51.) illetve Trossard (29.), Rice (35.)
Piros lap:

Wolves: J. Sá – S. Bueno, Kilman, Toti – Doherty (Ait-Nouri, 75.), B. Traore, J. Gomes, H. Bueno – Doyle, Chirewa (Sarabia, 75.) – Hwang (M. Lemina, 51.) Menedzser: Gary O’Neil

Arsenal: Raya – Kiwior, Gabriel, Saliba, White – Havertz, Rice, Ödegaard – Saka, G. Jesus (Partey, 80.), Trossard (Martinelli, 72.). Menedzser: Mikel Arteta

 

Korábban játszották:

Szombat délután két találkozóval kezdődött a forduló. A kiesés ellen menekülő Luton komoly verésbe szalad bele hazai pályán a Brentford ellen; míg a másik találkozón a Burnley az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodva meggyőző sikert aratott, a Premier League-ben maradásról lényegében már  csak matematikailag ábrándozó Sheffield United ellen.

Luton – Brentford 1-5 (0-2)
Gólszerzők: L. Barry (90+2.) illetve Wissa (24. és 45+1.), Pinnock, (62.), Lewis-Potter (64.), Schade (86.)

Sheffield United – Burnley 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Hamer (52.) illetve B. Larsen (38.), Assignon (40.), L Foster (57.), Gudmundsson (71.)

 

A Premier League aktuális állása:

Standings provided by Sofascore