Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kimmich fejesgóljával jutott be az elődöntőbe a Bayern München – videóval

Szerdán este játszották le a Bayern München – Arsenal Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját, miután a két csapat az odavágón 2-2-es döntetlent játszott.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Az első játékrészben egyik csapat sem vállalt túl nagy kockázatot, az Arsenal valamivel veszélyesebben játszott, de igazán nagy lehetőséget az angolok sem tudtak kidolgozni. A Bayern München részéről egy Jamal Musiala átlövést lehet megemlíteni a 24. percből, ami ugyan sarokra ment, viszont David Raya rajta volt és kitudta ütni a labdát a spanyol kapus. A vendégektől Ödegaard megpattanó lövése adta fel a leckét Manuel Neuernek a 30. percben, azonban a német kapus bravúrral hárítani tudott. A legnagyobb lehetőség Gabriel Martinelli előtt adódott a 31. percben, de a brazil szélső Ödegaard passzát követően 13 méterről pont Neuer ölébe lőtt.

A 47. percben kis híján megszerezte a vezetést a Bayern, Kimmich ívelte középre a labdát, amire Goretzka érkezett jó ütemben és ugyan 11 méterről jól fejelte meg a labdát a középpályás, de csak a felsőlécet sikerült telibe találnia, majd a kipattanót éles szögből Guerreiro vágta rá, de belelépett a lövésébe White, majd a védőről a kapufára pattant a labda. A bajorok határozottabban játszottak a második félidőben, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye, ugyanis vezetéshez jutottak. Egy beívelést Raya kitolt, amit Guerreiro szedett össze a hosszú sarkon, majd jól megnézte magának a lendületből érkező Kimmichet és a fejére ívelte a labdát, majd a jobbhátvéd erőből a kapuba fejelt, 1-0! A hosszabbítással együtt hátralévő félórában pedig nem adott esélyt a Bayern München az egyenlítésre az Arsenalnak, így a németek jutottak be az elődöntőbe.

Bayern München – Arsenal 1-0 (0-0), Összesítésben: 3-2
Helyszín: Allianz Arena (München), Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: Kimmich (63.) ill.
Sárga lap: Laimer (55.), Kimmich (90+2.) ill. White (84.)
Kiállítás: ill.

A KEZDŐCSAPATOK:

Bayern München: Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraoui (Kim 76.) – Laimer, Goretzka – Sané (Upamecano 89.), Musiala, Guerreiro – Kane. Vezetőedző: Thomas Tuchel

Arsenal: Raya – White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu (Nketiah 86.) – Ödegaard, Jorginho (Gabriel Jesus 68.), Rice – Saka, Havertz, Martinelli (Trossard 68.). Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés videós összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

04.09. Kedd:
Arsenal – Bayern München 2-2
Real Madrid – Manchester City 3-3

04.10. Szerda:
Atlético Madrid – Borussia Dortmund 2-1
Paris Saint-Germain – Barcelona 2-3

04.16. Kedd:
Borussia Dortmund – Atlético Madrid 4-2 Össz.: 5-4
Barcelona – Paris Saint-Germain 1-4 Össz.: 4-6

04.17. Szerda:
Bayern München – Arsenal 1-0 Össz.: 3-2
Manchester City – Real Madrid 1-1 Össz.: 4-4, b.u. 3-4