Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem bírta el Araujo kiállítását a Barcelona, a Paris Saint-Germain jutott a legjobb négy közé! – videóval

Megkezdődtek a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágói, ahol az első játéknapon a Barcelona egygólos előnyből várta a Paris Saint-Germain elleni  párharc második felvonását.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első 10 perce, a párizsiak letámadtak a Barca térfelén, de ebből nem tudtak igazán nagy gondot okozni a katalánoknak. A 12. minutumban aztán első komoly helyzetéből megszerezte a vezetést a Barcelona! Ekkor Yamal tudta megverni a szélen Mendest, majd külsővel centerezett az első meccsen duplázó Raphinának, aki védőjét megelőzve közelről a hálóba pofozta a játékszert, 1-0! A 20. percben Lewandowski közel járt ahhoz, hogy megduplázza a hazaiak előnyét, de a tizenhatoson belül elersztett lövése centikkel a felsőléc felett hagyta el a játékteret. A 28. percben aztán komoly egyenlítési lehetőség adódott a párizsiak előtt, miután egy beadásra Mbappé érkezett középen, és kapura is tudta tenni a labdát, de ter Stegen nagy bravúrral leért a jobb alsóba tartó labdára, és hárítani tudott. Az ezt követő szögletből ismét a francia támadó tudott fejelni, Koundé viszont a gólvonal elől ki tudta fejelni a játékszert. A 29. minutumban aztán nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, miután Araujo utolsó emberként szabálytalankodott a kilépő Barcolával szemben, a játékvezető pedig kiállította a középhátvédet! Ahogyan az várható volt, a kiállítást követően a PSG irányította teljes mértékben a játékot, és még a szünet előtt össze is jött a számukra az egyenlítés! A bal szélről Barcola lőtte élesen a kapu elé a labdát, amiről középen Mbappé centikkel lemaradt, de a hosszún tökéletes volt Dembélé számára, ő pedig a kapuba talált, 1-1! A ráadás pillanataiban még Dembélé állt közel ahhoz, hogy összesítésben is kiegyenlítse a párharcot, a Mendes beadása után leadott kapáslövése azonban centikkel a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret, így még a Barca egygólos előnyből várhatta a második félidőt.

A második játékrészben viszont igen hamar elolvadt a Barcelona előnye. Az 54. percben egy szöglet után Vitinhához került a labda, aki a tizenhatos előteréből kilőtte a jobb alsót, 1-2! Egy perccel később Gündogan egyenlíthette volna ki a mérkőzés állását, de a lövése a bal kapufát találta el. A 61. percben aztán már a párizsiaknál volt összesítésben az előny, miután Cancelo volt szabálytalan a tizenhatoson belül Dembélével szemben, így a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Mbappé állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 1-3! A 73. percben közel járt a gólszerzéshez a Barcelona, Lewandowski 17 méterről leadott lövését azonban nagy bravúrral hárította Donnarumma. A véghajrában már mindent megtett az egyenlítés érdekében a Barca, a 88. percben Raphinha közvetlenül szögletből próbálta meg bevenni Donnarumma kapuját, de az olasz kapus a kapu fölé tudta tolni a labdát. Az ezt követő szögletnél aztán ellentámadást indított a PSG, aminek a végén ter Stegen két nagy bravúrt is bemutatott Mbappé, majd Asensio lövésénél, de végül ismét Mbappé elé került  a labda, ő pedig 6 méterről bevette a kaput, 1-4! A ráadásban még egy nagy lehetősége volt Mbappénak, ezt viszont ter Stegen bravúrral hárította, így végül 6:4-es összesítéssel a PSG jutott be a legjobb 4 közé, ahol a Borussia Dortmund vár majd rájuk!

Barcelona – PSG 1-4 (1-1) Össz.: 4-6
Helyszín:
Estadio Olímpico Vezette: Kovács I.
Gólszerzők:
Raphinha (12.) ill. Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61. – büntető, 89.)
Sárga lapok: Martinez (41.), Lewandowski (50.), Gündogan (65.), Raphinha (90+7.), Fermín (90+8.) ill. Mbappé (41.), Ruiz (45+1.), Marquinhos (62.), Donnarumma (87.)
Kiállítás: Araujo (29.) ill.-

Barcelona: ter Stegen – Cancelo (Felix 82.), Cubarsi, Araujo, Koundé – Pedri (Torres 62.), Gündogan, de Jong (Fermín 82.) – Raphinha, Lewandowski, Yamal (Martinez 34.) Vezetőedző: Xavi

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernández, Mendes – Zaire-Emery (Ugarte 80.), Vitinha, Ruiz (Asensio 77.) – Dembélé (Kolo Muani 88.), Mbappé, Barcola (Lee 77.) Vezetőedző: Luis Enrique

A mérkőzés összefoglalója:

A negyeddöntők eredményei és további programja:

04.09. Kedd:
Arsenal – Bayern München 2-2
Real Madrid – Manchester City 3-3

04.10. Szerda:
Atlético Madrid – Borussia Dortmund 2-1
Paris Saint-Germain – Barcelona 2-3

04.16. Kedd:
Borussia Dortmund – Atlético Madrid 4-2 Össz.: 5-4
Barcelona – Paris Saint-Germain 1-4 Össz.: 4-6

04.17. Szerda:
21:00 Bayern München – Arsenal (Tv: Sport 1)
21:00 Manchester City – Real Madrid (Tv: M4 Sport)