Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros meghatározó játékosa szívesen játszana a magyar válogatottban

A Ferencváros a Kisvárda elleni gól nélküli döntetlennel biztosította be az újabb magyar bajnoki címet…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Miután a Ferencváros szombaton megnyerte a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2023-2024-es idényét, a közösségi oldalakon a magyar szurkolók azt találgatták, hogy a zöld-fehérek brazil húzóembere, Marquinhos játszhatna-e a magyar válogatottban. A 24 éves szélső maga is megosztotta véleményét a nyilvánossággal:

“Nagy vágyam lenne a magyar válogatottban játszani…”

A 24 éves brazil balszélső a zöld-fehérek előtt Európában a bolgár Botev Plovdivot erősítette, azt megelőzően hazájában az Atlético Mineiro és a Chapecoense futballistája volt. Marquinhos bő két éve erősíti a Ferencvárost, ez idő alatt minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 12 találatot és 25 előkészítést regisztrált a csapat színeiben. A brazil légiós az előző NB I-es idényt öt góllal és tíz assziszttal fejezte be, az aktuális magyar bajnoki kiírásban 25 találkozón hat találat és nyolc gólpassz fűződött eddig a nevéhez.

Az érvényben lévő szabályozás szerint egy külföldi játékos három év országban való tartózkodást követően kaphatna magyar állampolgárságot, így egyelőre még várnia kellene Marquinhosnak.