Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erik ten Hag: “Nem az engem ért kritikák, hanem a sérült játékosaim aggasztanak”

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchestr United edzője, Erik ten Hag az őt ért kritikákról és a sérültjeiről beszélt. 

 (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag azt mondja, továbbra sem zavarja, hogyan ítélik meg edzői karrierjét a csapatnál, hozzátéve, hogy inkább a csapatában lévő sérültek száma miatt aggódik.

Ten Hagot az utóbbi időben sok kritika érte a United hullámzó teljesítménye miatt, ami miatt a Premier League hetedik helyére esett vissza. A United az utolsó négy mérkőzéséből mindössze három pontot gyűjtött össze.

Az idény során azonban rengeteg sérüléssel kellett megküzdeniük. Lisandro Martinez és Victor Lindelöf vádli- és combhajlító problémákkal küzd, míg Luke Shaw, Tyrell Malacia és Anthony Martial hosszabb távú hiányzók.

Martinez, Rasmus Hojlund, Aaron Wan-Bissaka, Mason Mount, Casemiro, Christian Eriksen és Kobbie Mainoo is kihagyta a szezon nagy részét, és Ten Hag szerint a sérülések mennyisége befolyásolta a csapatát abban, hogy pozitív eredményeket érjen el és megtalálja az összhangot.

Arra a kérdésre, hogy a Unitedet nem ítélik-e meg túl szigorúan, Ten Hag így válaszolt:

“Nem fektetek energiát abba, hogy igazságosan ítélnek-e meg vagy sem. Tudom, hogy mit csinálunk itt, miért vagyok itt, hogy trófeákat nyerjünk, hogy értéket is teremtsünk, így ezeken dolgozunk, de egy folyamatban mindig vannak hullámvölgyek. Reálisan, racionálisan látom ezt, és csak a csapatomra koncentrálok, hogy fejlesszmóem a csapatot és a játékosokat. Ezért vagyok itt.”

A United előrehaladásával kapcsolatos aggodalmakkal kapcsolatban azt mondta:

“Nem, nem aggódom amiatt, amit mások mondanak. Ami engem aggaszt, az az, hogy 18 hónap alatt még soha nem volt egy favorit csapatom a pályán 18 hónap alatt. Ez aggaszt engem. Mert sérültek a játékosaim. Ez normális a futballban, de nem olyan mértékben, mint nálunk. És tudom, hogy amikor ennyi sérültünk van, mint most volt, és a kulcsfontosságú pozíciókban, akkor nem tudod hozni azokat az eredményeket, amiket szeretnél, és ez rendben van. De ez az igazság. És másoknak lehet, hogy más az igazságuk. De én nem tudok energiát fektetni ebbe többé.”

A United abban reménykedik, hogy ha vasárnap legyőzi a Coventry Cityt a Wembley Stadionban, így akkor zsinórban másodszor is bejuthat az FA-kupa döntőjébe.