Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a milánói derbi megnyerésével biztosította be 20. bajnoki címét az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 33. fordulóját az AC Milan és az Inter városi rangadója zárta, melynek tétje a bajnoki cím bebiztosítása volt a kék-feketék számára.

(Photo by Mattia Pistoia – Inter/Inter via Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első negyedórája, de ezt követően a 18. percben megszerezte a vezetést az Inter gárdája! Ekkor Dimarco végezhetett el egy szögletet, amit a rövidnél Pavard csúsztatott meg, középen pedig Acerbi senkitől sem zavartatva ugorhatott fel, és a hálóba fejelte a labdát, 0-1! A 29. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott a Milan előtt, Musah passza után Leao törhetett kapura ígéretes helyzetben, de a lövését végül fogni tudta Sommer. A 38. percben Thuram duplázhatta volna meg az Inter előnyét, Barella passza után azonban a francia támadó 13 méterről kevéssel a bal alsó mellé helyezte a labdát. A 40. minutumban Sommernek kellett hatalmas bravúrt bemutatnia Calabria kapáslövésénél, majd az ebből induló ellentámadás végén Tomoriról Mkhitaryan elé pattant a labda, ő azonban pont oda lőtte a játékszert, ahol Maignan állt, így a francia kapus hárítani tudott.

A második játékrész elején újabb komoly lépést tett a bajnoki cím bebiztosítása felé az Inter! A 49. percben Thuram tudta megtartani a labdát egy védő szorításában, majd a tizenhatos vonalánál befelé törve szépen kilőtte a jobb alsót, 0-2! A második kapott gólt követően Pioli próbált cserékkel új életet lehelni a támadójátékba, de hazai lehetőségig egészen a 74. percig kellett várni, amikor Pulisic a tizenhatoson belül fordulásból kapura lőtt, a próbálkozása azonban a léc felett hagyta el a játékteret. A 80. minutumban aztán egy gólra tudta csökkenteni a hátrányát a Milan! Chukwueze beadását Leao fejelte középre, ahol Gabbia fejesét még hatalmas bravúrral védte Sommer, a kipattanót viszont már Tomori közelről a hálóba bólintotta, 1-2! A véghajrában viszont már nem jött össze az egyenlítés a Milan számára, ahol többen el is vesztették a fejüket az utolsó percekben, így nem tudták elnapolni az Inter bajnokká válását, amely így története 20. bajnoki elsőségét biztosította be!

AC Milan – Inter 1-2 (0-1)
Helyszín:
San Siro Vezette: A. Colombo
Gólszerzők:
Tomori (80.) ill. Acerbi (18.), Thuram (49.)
Sárga lapok: Hernández (37.), Gabbia (90.), Tomori (90+2.) ill. Barella (22.), Martinez (32.)
Kiállítás: Hernández (90+4.), Calabria (90+7.) ill. Dumfries (90+4.)

AC Milan: Maignan – Hernández, Gabbia, Tomori, Calabria – Reijnders (Giroud 52.), Adli (Chukwueze 68.) – Pulisic, Loftus-Cheek (Bennacer 68.), Musah (Okafor 77.) – Leao Vezetőedző: Stefano Pioli

Inter: Sommer – Bastoni (de Vrij 88.), Acerbi, Pavard – Dimarco (Augusto 77.), Mkhitaryan, Calhanoglu (Asllani 84.), Barella (Frattesi 78.), Darmian (Dumfries 84.) – Thuram, Martinez Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

A 33. forduló eredményei:

Péntek:
Genoa – Lazio 0-1
Cagliari – Juventus 2-2

Szombat:
Empoli – Napoli 1-0
Hellas Verona – Udinese 1-0

Vasárnap:
Sassuolo – Lecce 0-3
Torino – Frosinone 0-0
Salernitana – Fiorentina 0-2
Monza – Atalanta 1-2

Hétfő:
AS Roma – Bologna 1-3
AC Milan – Inter 1-2

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore