Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Inzaghi szerint csodálatos volt úgy megnyerni az olasz bajnoki címet, hogy dominálták a bajnokságot

Ahogy arról beszámoltunk, az Inter hétfő este 2-1-re verte városi riválisát, az AC Milant, és ezzel bebiztosított a Serie A bajnoki címét. 

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője szerint a Serie A bajnoki címének megnyerése “csodálatos érzés”, főleg úgy, hogy csapata “uralta a bajnokságot”.

Az Inter Scudetto-győzelme a tegnap esti, a második helyezett AC Milan elleni 2-1-es derbi után nyert megerősítést, öt mérkőzéssel a szezon vége előtt.

A bajnoki cím az Inter első címe a 2020/21-es szezon ótam amikor még Antonio Conte irányítása alatt nyertek, és a harmadik nagy trófea az Inzaghi-éra alatt, a 2021/22-es és 2022/23-as két Coppa Italia-győzelem után. Ez azt is jelenti, hogy a 20. olasz bajnoki címükért kiérdemelték a “második csillagot” – minden csillag 10 Scudettót jelent.

“Csodálatos érzés, és valami hihetetlen dolgot tettünk”

– mondta Inzaghi a mérkőzés után.

“Úgy helyes, ha megosztjuk ezt azokkal, akik fontos szerepet játszottak ebben, mint például a játékosok, a klub és az elnök, akik mindig ott voltak mellettünk. Gondolok itt a feleségemre, a gyerekeimre és a szüleimre is, akik létfontosságúak voltak számomra. Ez egy fantasztikus utazás volt, de már akkor pozitív érzéseim voltak, amikor megérkeztem az Interhez. A szurkolóink megérdemlik ezt a győzelmet, és most a lehető legjobb módon kell befejeznünk a szezont. Domináltuk a bajnokságot, öt meccsel a vége előtt megnyertük azt. Ezt ki kell élveznünk, mert nagyon keményen dolgoztunk.”

Az Inter idény előtt kinevezett csapatkapitánya, Lautaro Martínez is meghatottan ünnepelt a győzelmet követően, és elmondta, még nagyon sok trófeát szeretne szerezni a milánói klub színeiben.