Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: napokon belül szeretnék kinevezni az új menedzsert – sajtóhír

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea menesztette Mauricio Pochettino vezetőedzőt. Angol sajtóhírek szerint a londoni klub nem akar sokáig húzni az utódja kinevezését.

(Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

A The Athletic információi szerint Chelsea vezetőségének már megvan a menedzseri posztra a jelöltjeik listája, és remélik, hogy napokon belül kinevezhetik a következő edzőt.

A tulajdonosok, a Clearlake Capital és Todd Boehly két éven belül a harmadik állandó vezetőedzőt keresik, mivel kedd este közös megegyezéssel elváltak útjaik Mauricio Pochettinótól. Az argentin utódjának keresésével Laurence Stewart és Paul Winstanley társsportigazgatókat bízták meg: azt a duót, amelyik Pochettino szezonbeli teljesítményének felülvizsgálatát vezette.

A terv az, hogy egy feltörekvő, progresszív, fiatal vezetőedzőt neveznek ki, aki képes együtt fejlődni ezzel a játékoskerettel, és több éven keresztül kialakítani egy egyedi játékstílust.

Csodálják Kieran McKennát, aki az Ipswich Townt a League One-ból a Premier League-be repítette, egy gördülékeny, támadó szellemű futballt játszó csapattal. Enzo Maresca, aki a Leicester Cityt első nekifutásra visszavitte az első osztályba, és a Brentford edzője, Thomas Frank is szóba került. Sebastian Hoeness Vfb Stuttgartnál elért eredményei is felkeltették az elitklubok figyelmét, de a 42 éves szakember meggyőzése arról, hogy elhagyja a Bundesliga-klubot, kihívást jelenthet. A Burnley edzője, Vincent Kompany tavaly nyáron, Pochettino kinevezése előtt erős jelölt volt, és ez az érdeklődés továbbra is fennáll, bár nem valószínű, hogy bármi létrejöjjön az üzlet. A Brighton nemrég távozott vezetőedzője, Roberto de Zerbi sem tekinthető esélytelen jelöltnek, de nem lehet teljesen kizárni.

A hírek szerint az a felvetés, hogy a poszt korábbi betöltői, Thomas Tuchel, Antonio Conte vagy José Mourinho visszatérhetnének, messze nem állja meg a helyét.